Alla inlägg under juni 2014

Av Ia Hornesjö - 30 juni 2014 06:03

I dag var jag ordentligt trött när jag vaknade strax efter halv 6 av att hundarna skällde hysteriskt av hunger. Kom snabbt ur sängen för att få tyst på dem. Men hade gärna legat kvar och sova vidare, natten hade inte varit alls kul, sovit väldigt ryckigt och lyssnat på klockans halv och helslag sedan klockan halv 2. Kollade min telefon för att se hur många steg jag hade gått igår, gjorde ju inget annat än att cykla till postlådan på morgonen, sen var det ju mycket att stå still och trimma hundar och vara med dem när de badade, så jag blev nästan förvånad när jag såg siffrorna.

 

Att göra 4,5 kilomer nästan enbart på tomten är inte dumt.

Klockan 07,00 tog jag cykeln och monbilen och började min tur till brevlådan.

 

Alvaret låg i en tjock dimma och inte ens gården kunde man se.

 

 

Tomt och ödsligt är det denna morgon. Men mötte en bil på vägen hem, någon som inte orkade gå eller cykla till brevlådan denna morgon.

Väl uppe på alvaret igen så hade tjurkalvarna lagt sig till rätta i en stor hög, bara en av dem var ute på vift.

 

De verkarde lika trötta som jag denna morgon och bara lyfte lite på huvudet när jag pratade med dem,

Parkerade cykeln och gick fram för att kolla om det hade försvunnit något vatten ur hundarnas pool.

 

Ja det var precis vad som hade hänt och nu fattar jag ju att det inte kan vara vid in eller utloppet som skadan sitter. Visst kan hundarna bada fortfarande men det skulle ju vara kul att kunna använda renaren också.

Tog en tur inne på tomten innan jag gick in

 

Plockade en hand full med smultron som Lasse fick till sin mjölk och flingtallrik.

Dagen fortsatte med att vi åkte till centrum för att köpa massa stenar till Lasses projekt. Passade på att gå in till Rosas och berätta att jag hade talat med Rosa själv och blivit lovad ny entrecote eftersom den första var dålig.

Gjorde repris på fredagen, köpte nya kex och även ost.

Dagen var helt underbar och hundarna fick bada en del i poolen fast vattnet var lågt, men det gick i alla fall att simma där för dem.

 

Sen upptäckte jag att klockan började närma sig 17,00 och det var lika bra att sätta igång med maten.

 

Den nya och verkligen helt otroligt fina entrecoten lades på grillen, Fast klockan var över 17,00 så visade temperaturen på 22,8 grader.

 

Klart att hundarna var med vid matbordet och husse kunde ju som vanligt inte låta bli att ge dem något. Klart att de gillar honom mer än mig.

Sen gick jag in och tittade en snabbis på Glamour innan jag återigen gick ut och satte mig. Tog fram lite mer vitt vin och den goda osten och kexen som jag hade handlat på Rosa.

Tog fram kortleken och så satt vi där och myste i den varma sommarkvällen men kortspel, ost, vin och kex.

En helt vanlig måndag för oss pensionärer.

Ia




Av Ia Hornesjö - 29 juni 2014 20:37

Idag hade jag inte tänkt att skriva något i bloggen, men har ju de som inte har FB som gärna vill vera vad som händer här hos oss, så en liten uppdatring från dagen får det väl bli.

Vaknade redan före fem i morse av att hundarna tyckte att nu var det dags för frukost. Ropade till dem att de skull lägga sig ett tag till, men snart  så kändes det att det var lika bra att stiga upp.. Det var en härligt ljum morgon och idag var det ingen fara att stiga ut på tomten utan skor.

På söndagarna kommer alltid tidningen sent så det kändes inte som någon idé att cykla er tidigt, utan så fort frukosten var avklarad så ställde jag Qling på trimbordet.

 

Efter att han hade blivit tovutredd och grovtrimmad så blev det hans pappas Opus tur

 

Fina killen som bara njuter på trimbordet.

Nu var i alla fall hundpoolen så pass bra att vissa av hundarana gott kunde få sig ett provbad. Började med Opus som verkligen gillar detta med att bada

 

Det blev en hel del med simning denna första tur i badet-

Sen var det Lyckas tur och hon verkligen kan visa hur mysigt hon tycker att detta är, sträcker ut hela sig själv i badet och simmar runt och vill helst inte gå upp.

 

Sen fick även Oling ta sig ett bad. Han vill alltid apportera i vattnet så när det inte fanns något annat än klorbehållaren så fick den duga

 

Husse häntade då en dummis till honom och han blev jättelycklig över detta'

 

Sen blev det en tur till Löttorp för att handla lite.

När vi kom hem så var vädret helt underbart och vi satt mest och bara slöade.

Tog lite bilder på vår fina fågelfamilj där den största av fågelungarna hela dagen har försökt att prova sina vingar.

 

Mamman jobbar hela tiden med att hämta stora feta maskar till sina små

 

Så blev det dags för att grilla. I kvall var det endast lammkorv med lite grillade grönsaker

 

Varmt och skönt var det att sitta ute och äta.

Men så hände det som jag inte ville få se. Den största av våra fågelungar gav sig ut ur boet och mamman som gjorde allt för att få de att följa med henne , tappade bort denna lilla unge på tomten, den slog ner innanför staketet och mamman utanför. Hon jobbade hårt för att få med sig sin lilla unge'

     

Klart att Qling såg detta och var snabb framme vid ungen, så det blev att rädda unge från Qling. Lasse fick den över staketet och mamman var glad att få sin lilla unge.  Nu har vi de två kvar som jag hoppas att mamman återkommer till och ser till att de får mat så länge de stannar i boet.

Kvällen var så skön, så vi tog fram kortleken och spelade några pariter innan vi stängde dörren om oss och gick in.

Ia

Av Ia Hornesjö - 28 juni 2014 06:07

Uppe med tuppen som vanligt. I dag var det lite varmare ute, hela 12,5 grader klockan 05.30 Tyckte jag jobbade en hel del igår med tomten och poolen, men så många steg blev det inte enligt mätaren.

 

Fast jag har ju inte mobilen i fickan hela tiden och så var jag ute två gånger på cykeln och ingen mobil, så nog gjorde jag minst 10,000 steg,

Nu börjar lördagen och det med en massa måsten för Lasse, så redan före 8.00 var han igång.

 

Nu var det röjarens tur att ta över gräsklipparen. Passade på att rädda några av blommorna och sätta på fikabordet. Även en av våra enar fick fällas för att Lasse ska kunna jobba med sitt nya projekt.

Strax före nio så kom regnet, men Lasse gav sig inte utan fortsatte med att röja.

Tog en liten tur upp till Valles och handlade lite, sen till Byxelkrok där vi vara var en tur inne på Ica, men valde att inte handla något efter det mesta var dyrare än det är i Löttorp.

Hem igen och jag gjorde iordning hundpoolen'  

Kändes så bra nu när allt var klart och jag satt igång och kollade alla värden, PH var alldelses för högt så innan jag kunde klorera så var jag tvungen att sänka detta värde.

Tog en liten bild på våra söta fågelungar som nog är på gång och ska lära sig flyga

 

 

Mamman  där med mat, men de är nu så stora att de nästan inte får plats i sitt bo.
Gick sen in och satte mig att sy lite koppel till våra hundar.

 

När jag sitter inne så ser jag fram till poolen och ser att nu ser jag inte behållaren för kloret, konstigt tycker jag och går ut och kollar, ser att det har minskat ca 20 cm i poolen och börjar leta efter var det kan läcka. Hittar ett ställe precis där pumpen sitten och där sipprar det vatten ur hela tiden. Lasse tillkallas och gör sitt bästa för att få stopp på vattenläckan, men hur det går får vi se i morgon.

Vi hade som vanligt bestämt oss för att grilla denna kväll, men eftersom det hela tiden småduggade och vi inte kunde sitta ute så bestämde jag mig för att göra en enkel pastamiddag.

 

Vad är egentligen godare än pasta och köttfärssås och när den även är fyllig och härlig med creme fraiche så är den svår att mäta sig med en grillad köttbit.

I kväll blev det även att smaka på min smultronpaj och till denna serverades vaniljsås.

 

Gott sa mannen, sött sa jag

Nu avslutar jag bloggen för idag men återkommer i morgon.

Ia


Av Ia Hornesjö - 27 juni 2014 07:42

I morse väckte hundarna oss före 05,00. Inte riktigt vad jag hade lust med så jag skickade upp Lasse för att han skulle säga till hundarna att fortsätta sova ett tag. Men det var lättre sagt en gjort, så det var bara att stiga ur sängen. Maten är alltid förberedd för hundarnas morgonmål så det var bara att öppna dörren och släppa ut dem och sedan fick de sin frukost utomhus. Men där stod jag i en tunn t-tröja och barfota, kände hur det ilade i benen, tittade på temometern och den visade bara 5 grader varmt..

 


Lasse satte igång med frukosten och när klockan var strax efter 6 så kunde dagen börja.

Klockan 06,45 tog jag med mig Nellie ner till brevlådan.

 

Mycket att lukta på och en massa små kaniner som sprang framför fötterna på oss.  Men dessa har inte Nellie tid att kolla på.

När vi kom fram så hade tidningen ännu inte kommit, så vi fortsatte att gå ner till pensionater för att kolla hur det såg ut.

Tillbaka och hoppades på att tidningen nu hade kommit, men tyvärr fick vi vända hemmåt igen utan tidning

 

Fick sällskap på tillbakavägen av en familj som har 5 stycken mopsar, men dessa hade Nellie ingen lust att hälsa på så hon spatserade för sig själv. Väl hemma igen kollade jag hur många steg denna först promenad på morgen hade givit,

Fick för mig att börja med hundarnas pool

Den är rätt stor för att vara en hundpool, 360x90 cm, så det är lite jobb att få upp den, men snart var den på plats och nu är det bara vatten som ska i. Kommer att ta vatten från min stora pool och sedan göra rent den och ta hem nytt och nu vädret blir bättre, annars så kanske skippar jag att bada i sommar.

 

Sen gav jag mig ut på skattjakt efter 5 dl smultron, hade hittat ett recept som verkade intressant och kanske skulle vi få besök idag, så varför då inte ta vara på de godsaker som finns inom räckhåll.

 

men pajen blev helt misslyckad, nog för att jag tyckte att receptet innehöll väl mycket socker, men att det skulle bli en knäckpaj hade jag ingen aning om. Men med en gottegris i familjen så går den säkert åt.

Sen skulle vi till vår härliga affär Rosas och handla lite entrecote till kvällen, men jag tyckte inte alls att den var så fin och absolut inte värd sin 300 kr kilo. Men jag valde i alla fall att ta två skivor.

 

Tycker att de ser sladdriga ut och detta är inte i min smak, en entrcote ska vara hård och ha en hel del med insprängt hårt  fett.

 

Det blev även ett paket med de godaste rågkex jag har ätit, fick dessa till min födelsedag av dottern och har letat efter dem, men inte hittat, men nu stod de där på en hylla, så det blev ett paket och en stor bit gorgonzola

Fortsatte till Ica för att handla potatis och sparris, hade sett att vår lokala odlare hade transporterat detta till Ica, ett måste på grillen tillsammans med entrecoten.  Priset var 180 kr, de låg i buntar och jag tänkte att detta var ett kilopris

 

men när jag kom till kassan så fick jag veta att det var för en bunt på ca 250 gram, så det fick vara för mig och jag hämtade istället en importerad sparris för 21 kronor.

När vi kom hem fick jag veta att vårt eventuella besök inte skulle bli av, så jag satte mig ner och läste lite och Lasse började jobba på tomten. Det var ordentligt varmt och jag frågade Lasse om det var för tidigt med en liten gingrogg och några kex med gorgonzola, det tyckte han naturligtvis inte att det var.

 

Lasse tog som vanligt fram ett korsord och satt där och löste krysset tills pennan ramlade ur handen på honom och han insåg att det var nog tid för hans vilopaus.

Själv satt jag kvar och gjorde ingenting, utan bara satt där och njöt av tystheten och tittade på våra två koltraster som letade mask till sina småttingar.

Snart var det dax för grillning, det var varmt ute 21,2 grader när klockan var 18,00 och Lasse satte sig vid grillen och tog fram tre stolar eftersom Opus tar en av dem, denna kväll tog även Sally en stol så jag fick stå.

 

Ska nog inte skryta med att säga att den entrecote var värd sina 300 kr kilot, så i morgon ska jag vara en surkärring och gå in och fråga om detta verkligen var en svensk entrecoat, något som jag betvivlar.

Eftersom kvällen var ljum och härlig så blev det att sitta ute tillsammans med våra hundar och äta jordgubbar

 

Gott tyckte hundarna när de fick slicka våra skålar

 

Qling gillar ju att slickas och ikväll var det hans pappa Opus som blev ordenligt rengjord.

Tog en sista titt ner i hundarnas pool som jag håller på att fylla med vatten från min pool

 

Det går långsamt, men den får stå på nu och rinna tills vi går och lägger oss ikväll och sen sätter jag på pumpen tidigt i morgon bitti.

Hundarna har flera gånger varit framme och försökt kolla över kanten vad det år som händer.

Nu är klockan snart 20,00 och vi ska slå oss till ro framför TV:n

Ia


Av Ia Hornesjö - 26 juni 2014 07:25

Första dagen var ju igår och den började på eftermiddagen, det var mest urplockning ur bilen, en snabb titt upp till grannarna och sedan en tur in till Löttorp.

Idag är en ny dag och vi vaknade som vanligt strax efter 05.00, det var alldeles tyst från hundarna och de sov så gott denna morgon, men som vanligt måste jag ur sängen när jag vaknar, har svårt att bara ligga kvar. Så jag kände det var lika bra att vi gick upp och gav hundarna sin frukost.  Så härligt att bara öppna dörren och låta dem springa ut och sedan låta dem få äta utomhus.  Innan klockan var 07.00 så var vi klara med både hundar och vår frukost och Lasse var igång med att klippa gräsmattan igen.

 

För mig blev det att börja plocka ut alls som finns i lillstugan för att få städa upp där ifall det kommer någon som vill sova kvar.

Efter ett par timmars städning och lite fönsterputs så tog jag mig en runda på tomten för att se vad jag skulle göra mer denna dag. Upptäckte rätt snabbt att den enda rabatt jag har här nere var full av ogräss och de stackars blommor som finns där under inte hade haft en möjlighet att komma fram. Så jag la mig på knä och började rensa.

 

När jag hade fått fram de få blommor som fanns så var det trimmens tur att börja jobba, men då fungerade den bara i fem minuter, sen la den av.

Tog då istället lite bilder på våra tre killar som alla är riktiga livsnjutare

 

Opus måste alltid ligga högt, så en solstol är bättre än marken.

Sen tittade jag till mina små hyresgäster då och då och jag verkligen njuter av att se deras små munnar när de ropar på sin mamma efter mat. Vill ju inte störa dem, men passade på att ta lite nya bilder när mamman höll på och leta mask till dem.

 

Snart börjar väl oron över dem när de ska ge sig ut på sin första flygtur.

Även idag blev det en tur till Löttorp, var till macken för att beställa tid till service och få hjälp med att få bort vårt hjul som sitter fast.

Handlade lite till grillen, eftersom  vädret fortsatte som de hade gjort hela dagen med strålande sol, så blev det även grillning denna kväll.

När vi kom hem var klockan 15.00 och vi hade fortfarande inte ätit något, men vi hoppade över detta denna dag och satt och bara ner med varsit glas rött vin och en tidning. Sen ville Lasse ta sin siesta och jag gick upp till grannen och satte mig och snackade lite. Sen tog jag cykeln ner till brevlådan för att hämta posten.

När jag satt och kollade på Glamour så tände Lasse grillen och fick naturligtvis sällskap av vår hundar.

 


Lasse tog fram en stol till sig, men den tog Opus hand om, de andra hundarna la sig under grillen.

Kvällen var det underbar och solen värmde fortfarande när satt ute och åt

 

I kväll blev det fläskkarré med hemgjord potatissallad.

När vi ätit klart så tog jag mig en ensam promenad med min kamera, tog bara lite bilder på vårt alvar

 

Inte för att det är lika vackert som tidigare, men det är i alla fall inga gropar och allt är i ordningställt.

Nu är klockan 20.00 och jag har egentligen ingen som helst lust att gå in.

Men jag avslutar denna blogg ikväll och återkommer i morgon.

Ia




Av Ia Hornesjö - 25 juni 2014 20:05


Steg upp klockan 05.15  i morse, gjorde det man ska och vi var klara när klockan var 07,00, så nu var det bar att börja packa bilen och få hundarna att första att de skulle få följa med.

Klockan 07,55 satt vi i bilen och den började rulla mot Öland.

Resan gick bra och vi valde att ta en liten paus där vi brukar vid Mönsterås, men denna dag var det massor med folk där och det gick inte som vi ville med hundarna, måste ju ta lite hänsyn när det är så mycket folk, så det blev bara en snabbkissning för dem alla.


Lassé vill stoppa något i magen så jag dukade upp det vi hade med oss.

 

Sen fortsatte vi mot Ölandsbron-

 

Nu var vi över på den rätta sidan och känslan blev bara starkare och starkare

 

Vallmofälten lyst röda och solen sken

 Så var vi äntligen framme.

 

Gräset var högt och det kändes skönt att grannen hade gjort en väg fram till dörren

 

 

Alla hundarna sprang omkring och man såg deras lycka av att ha kommit hit igen. Sally försvann nästan i det höga gräset, men njöt gjorde hon.

En tur in till Löttorp för att handla det viktigtaste till morgondagens frukost.

När vi kom hem igen så sa Lasse att han orkade inte börja med gräset utan föreslog att vi skulle ta en gindrink och välkomna oss själva hit till Öland

 Normalt gillar jag inte chips men kunde inte låta bli denna påse när det stod att det var halva priset, men vad det var hälften av hade jag ju ingen aning om, men dyr var den för 22,90 när rabatten var dragen var lite i högsta laget tyckte jag, men jag lovar att den var värd varje öre för så goda var de.

   

Precis när vi hade satt oss så upptäckte jag att det fanns fågelungar precis ovanför mitt huvud, så vi smög iväg till ett annat bort för att inte störa dem.. men de verkar inte bry sig om oss eller våra hundar.

Snart så var klockan mycket och jag bänkade mig framför TV:n för att se Glamour. Funderade på om vi behövde någon middag ikväll, jag kände mig nog rätt nöjd med chipsen som jag satte i mig till drinken, men Lasse ville gärna ha något att sätta tänderna i, så jag gick ut och ställde mig vid grillen och gjorde en snabb men god middag med hamuburgare, haloumi och vitlökscremefraiche.

 

Alltid gott med något grillat.

Även middagen fick vi inta utan tak över huvudet, men vad gör man inte för de små fågelungarna och deras duktiga mamma som jobbar i ett för att göra sina gapande ungar nöjda-

Efter maten så gick jag in och satte mig för att uppdatera denna blogg, Lasse har tagit fram gräsklipparen och är i full gång med att klippa det höga gräset-

Känner att kvällen kommer att ta slut tidigt, är trött och har inte lust med något mer denna kväll.

Ia

Av Ia Hornesjö - 22 juni 2014 08:50

Onsdagen den 25 juni kommer jag att börja uppdatera denna blogg igen. Vet att det är många som har väntat.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards