Alla inlägg den 12 augusti 2015

Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2015 07:09

Idag är det marknad i Löttorp, tror inte att jag har missat den många gånger under alla år jag varit på Öland och det är 47 år sedan jag första gången satte min fot på denna Ö, det var en varm och torr sommar 1969 och efter att ha varit med om att mista vår lilla son på våren så ville nu Lasse visa mig sin Ö, där alla hans förfäder hade levt och levde. Ska väl inte påstå att jag blev så imponerad, tyckte mest att det såg brunt och flackt ut men Lasse försökte berätta för mig om alvaren och hur vackra de kunde vara om det inte hade varit så torrt.  Sen kan jag väl säga att varje år vi kom hit kändes bättre och bättre och vackrare och vackrare blev ön i mina ögon.

Att hitta ett eget boende här var något vi ville, men vi letade och letade men fanns inte alls det vi ville ha. Men sommaren 1986 så hittade vi detta, såg annonsen inne i Borgholm och kände så väl igen oss, det var på Lasses förfäders ägor och vi hade varit där och tänkt köpa en tomt av Lasses farbror men vi fick inget byggnadstillstånd för marken var naturskyddad, men nu låg denna lilla röda stuga mitt i detta och bara skrek till oss att "köp mig".  Vi gick in på Ölandsmäklarens kontor och sa att detta ställe ville vi ha.  Sagt och gjort efter en till på stugan som inte var i bästa skick, inget vatten, ingen toa eller sånt som vi var vana vid. Men läget var perfekt för oss.

Våren -87 tog vi med oss mamma och pappa hit, kom på skärtorsdagen och både pappa och Lasse satte igång med att jobba inomhus, för nu skulle det bli vatten i kranen i köket.  På påskafton var allt klart och vi hade vårt vatten, torrdasset bakom huset fick väl duga ett par år tänkte vi.

För varje år har det blivit något nytt och nu efter alla dessa år har vi även kommunalt vatten och avlopp och egna vatten-

toaletter i stället för våra separetter.   Ja varför kom jag in på detta, jo det var nog för den tidiga morgonens tystnad och lugnet på vårt Vedbyskog.

 

Jag satte mig i solen och läste DN, hörde bara slipen i huset, det var Lasse som slipade väggarna i toarummet.

 

Vi bestämde oss för att åka in till marknaden vi 11-tiden och vädret var perfekt denna dag att strosa runt i. Vi parkerade vid banken för att Lassse ville hämta lite kontanter ifall han skulle hitta något att köpa. Sen gick vi in i folkmassan

 

Extra kul denna dag var att jag träffade en gammal bekant från Slagsta. Vi stod och pratade med ett par när hon bara vänder sig om och säger "men jag hörde din röst".  och det var inte i går precis som vi sågs.

Efter att ha gått runt men inte köpt ett dugg (jag var sugen på Langos, men orkade inte stå i den långa kön) så promenerade vi bort till systembolaget, lika bra att passa på att köpa lite vin innan de stänger detta bolag. På vägen tillbaka frågade Lasse om jag ville ha en glass på glassbaren och den satt bra och vi fick sitta ner och vila våra ben ett litet tag.

Jag gick in på Ica när vi kom tillbaka till parkeringen för att köpa hem lite till middagen.

När vi kom hem igen så sög det lite i tarmen och Lasse startade grillen för att grilla ett par korvar.

Sen blev det som vanligt en middagsvila för Lasse och även denna dag somnade jag till i solstolen och vaknade av att hundarna talade om att nu är klockan över fyra och vi är hungriga.

Snart var även Glamour slut och vi kunde sätta oss till bords ute i solen och äta vår middag.

 

Så var det lite kortspel som vanligt innan vi gjorde kväll framför TV:n.

I morgon är en ny dag utan några måsten.

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards