Alla inlägg under juli 2016

Av Ia Hornesjö - 16 juli 2016 07:23

Var lite seg när jag vaknade, men snart upp och hoppa igen och börja dagen.

Gick in och satte mig i mitt lilla rum där jag har datorn och började blogga. Rätt som det är hör jag

ett jäkla liv i huset och rusar ut för att kolla vad som händer. Olga hade gett sig på Nellie, något som har hänt en gång tidigare för många år sedan och då var det även då när det gällde något som låg på golvet och Olga var skendräktig. Vad det var som utlöste detta vet jag inte, men det var inte lätt att styra detta när fyra hundar till gärna vill vara med och lägga sig i lite.

Inga skador i alla fall och det var ju viktigast, men Nellie var jätteledsen efter detta och ville inta alls vara med på något utan låg i utställningstältet och surade i många timmar.

Dagen gick i alla fall, Lasse fortsatte med sitt filande i lillstugan (blir aldrig klar känns det som, men han har ju ont i sin rygg och det är trångt och han måste ner på knä och bara det tar en evig tid)

Jag fick för mig att ta fram min bandsåg för att göra några hunddekaler till Lasses fula avstängning av tomten..

Stod länge och sågade och helt plötsligt var klockan över ett och jag gick in och ordnade lite lunch till Lasse.

Iväg till affären för att handla lite till middagen och till Snäckan för att köpa färg till mina dekaler.

Måste även in och hämta något som vi hade fått en avi på i brevlådan, det var till oss båda så jag hade inte en aning om vad det var, men det visade sig vara en flaska whisky från vår tyska granne Elisabeht som vi inte har träffat på fyra år eftersom hennes man har varit sjuk nästan hela tiden.

Ett brev hade hon skrivit också och naturligtvis på tyska, brukar kunna läsa dessa men idag var det nästan omöjligt på grund av hennes tyska bokstäver. Men jag fick hjälp med översättningen av en gammal bekant som är från tyskland.

Hem och så satte vi oss till rätta i varsin solstol innan Lasse skulle åka ner till pensionatet för att skriva under mötesprotokollet.

När han åkte så passade jag på att ta fram köttet och börja förbereda min snitzel. Men hur sjutton skulle jag nu kunna banka ut köttet bra, var min tanke. Men kom att tänka på gummihammaren som vi har när vi är på utställning och slår ner piggarna i marken med.

Köttet på skärbrädan och ett bakplåtspapper över och sen var det bara att banka med denna, toppen var det och nu vet jag vad jag ska använda i framtiden.

När klockan var ca 18 så sken solen från en blå himmel. Vi satte oss till bords för att äta

 

Det tog inte många minuter innan himlen ändrade färg och snart så kom det massor med regn och lite åska. Detta varade väl några minuter och sen var himlen åter blå.


 

Gick in för att kolla på Ett fall för Wera, det var intressant och jag satt där i min ensamhet och kollade, men måste ha slumrat till lite, men forstatte att titta på filmen som jag tyckte hade spårat ut lite, men det var intressant, allt verkade ju så riktigt och det var det också, jag hade sovit så länge att nu satt jag och kollade på Nyheterna från Turkiet och allt detta elände.

Gick och la mig men fortsatte ett bra tag att lyssna på radion där det fortsatte med dessa nyheter.

God natt.

Ia

Av Ia Hornesjö - 15 juli 2016 08:17

Även idag var det ett härligt väder. Flaggan fick vajja för vinden eftersom det är Viktorias födelsedag.

 

Idag var verkligen himlen blå.

Lasse satte som vanligt igång tidigt med att jobba i lillstugan

 

Trångt är det där inne, men det verkar inte hundarna ha något emot. Opus han lägger sig alltid till rätta  och flyttar sig inte vad som än händer.

 

Tänkte att istället för att tältet ska ligga nerpackat så kan det ju få bli luftat och även göra lite nytta.

Vår tvungen att åka en tur till Löttorp för att köpa en flaska vin till Kicki och Mats som vi skulle till senare på kvällen för att grilla.

Varmt var det ju även denna dag och hundarna gillar att bada

 

Så länge han nöjer sig med att rulla i gräset går det väl ann, värre är det när han envisas med att gå ner under grunden och bli svart.

 

Måste ta bilder då och då på min lilla trädgårdsodling.
Det gick en mycket skranande familj ner förbi vår tomt, först stannade de utanför oss och höll på med något och naturligvis måste då våra hundar stå vid staketet och skälla ut dem eftersom ungarna var riktiga retstickor och gillade att reta våra hundar, när de fortsatte så hörde jag dem stanna upp lite längre ner och barnen skratta och skrek en massa. Trodde att de var rädda för någon geting.  Fick för mig att gå ner och kolla till Sessans grav och ser då vad det var de gjorde när de tydligen tyckte att de var en roligt grej,

 

Man slår bara inte ihjäl en ödla. Kan förstå  att man kan bli uppjagad om det är en huggorm och kanske till och med slå ihjäl den (fast man inte får) men ett oskyldigt djur går man inte på.

Eftersom vi var bortbjudna denna kväll så behövde jag varken handla eller stå vid spisen.

 

En jättetrevlig kväll hade vi tillsammans med Kicki och Mats och deras två hundar, Elsa är ju Qlings syster

 

och precis lika kelig som sin bror, att sitta i famnen är mysigt tycker hon.

Men även en mysig kväll tar slut och i den vackra kvällshimlens sken cyklade vi hemåt.


  God natt

Ia



Av Ia Hornesjö - 14 juli 2016 09:36

Morgonen började bra, men svettigt värre. Jag gillar ju sommar och sol, men inte kvav värme, detta gör mig så slö och jag orkar igenting

Så när jag kom hem från brevlådan blev det att sätta mig i solen och läsa DN

 

Min stil de första timmarna på dagen. Lasse jobbade som vanligt, jag höll koll på hundarna.

Yra som var riktigt skendräktig idag hade hittat min toffel och den var bara hennes och nåde den som gick förbi, kanske tänkte någon ta den

 

Ingen risk, hon behövde bara låta lite grann så vände de andra hundarna och gick till husse istället.

Gjorde rent hundpoolen som tyvärr läcker lite ur en slang, men det är i alla fall tillräckligt med vatten för att hundarna ska gilla den

 

och sådana här varma dagar så behövs den verkligen.

En tur in till Löttorp för att köpa nya trisslotter och även någon stadigare lunch. Sen en tur fram till Bygdegården för att kolla in loppiset som även denna dag var samma saker som alltid

 

Det var gott med en riktig lunch, men någon landgång blev det inte i år utan bara kaffe och en enkel macka, men det var väl okej det också.

 

Gick runt och kollade lite på mina blommor, har ju inte så mycket här på Öland, gillar egentligen mer allt det vilda, men just detta traktordäck försöker jag hålla vid liv, men ibland får mina hundar för sig att gräva i detta.

 

Roligt var det att se min ros slå ut, vilket den första knoppen gjorde denna dag

Nellie lunkade som vanligt omkring och idag hade hon en följeslagare med sig hela tiden

 

När vi kom hem från mötet så satte vi oss ute för att koppla av lite. Hundarna lekte som vanligt och nu på kvällsidan så blev det fart igen på Yra


  Lite kul att sitta och kolla på dem när de leker, just dessa två gillar verkligen varandra.

Hade alls ingen lust att gå in denna vackra sommarkväll

 

Men jag ville av någon konstig anledning kolla på en film med Lasse Åberg

Satt uppe länge denna kväll och skrattade gott åt filmen.

Lyssnade sedan på Karlavagnen innan jag hoppades kunna somna. Något som jag inte gjorde förrän halv fyra denna natt.

Ia

Av Ia Hornesjö - 13 juli 2016 08:36

Morgonen kändes lite ruggig, men det gick som vanligt fort över och redan när jag var på väg till brevlådan så kände jag svetten komma, det var kvavt vill jag lova

Kicki som har Elsa som är syster till Qling rastar alltid sina hundar uppe vid alvaret, de tar en lång tur varje morgon och vissa mornar hinner jag träffa dem, så var det i morse fast vi båda var sena.

 

Efter att ha hämtat tidningen så blev det som vanlig frukost och läsning av DN

Vädret var vad man kallar växlande, ena minuten så varmt att det nästan inte gick att andas och så kom blåsten och det mörka molnen. Det märktes även på hundarna att det var ett rätt jobbigt väder denna dag.

 

Efter att ha suttit ett tag och funderat på vad jag skulle hitta på så blev det i alla fall en tur upp till husvagnen och lite plock av sakerna.

Lasse jobbade på ute i lillstugan och där fanns alla hundar utom Yra som måste vara med mig

När klockan var nästan två så kom Lasse och sa att nu är jag trött och hungrig. Jag gick in och gjorde två mackor till honom.

Jag hade bestämt att idag skulle det bli lufsa, frågade Lasse om det fanns bland annat mjölk och visst fanns det både ägg och mjölk hemma enligt honom.

Nu blev det ingen gammal potatis inköpt för det fanns bara på 3 kg påsar för 40 kr och när ska vi göra av med tre kilo. Nej det fick bli 600 gram med nypotatis och sen fick jag se vad det gick att göra med den.

Hem och började skala potatisen och sen skulle smeten göras. Men var fanns mjölken, det fanns bara en liten skvätt på ca 1,5 dl och jag borde ju ha i alla fall 3 till min lufsa. Fick direkt tänka om, det fick bli raggmunk istället, men även där ska det ju vara mjölk och 3 dl till denna potatis. Man tager vad man haver  så det blev 1,5 dl mjölk och 1,5 dl lättfil,  potatisen fanns det nästan ingen stärkelse i så jag hällde i 1 msk potatismjöl, tänkte att det kan ju bara misslyckas, men prova ville jag. 

 

Lovar att misslyckat blev det inte, det var nog de godaste raggmunk jag har ätit och allt gick åt.

Lasse blev stinn och trött efter maten och gick och la sig. Själv tog jag cykeln till brevlådan för att se om vi hade fått någon post och idag var det Hundsport som hande kommit, så nu var det bara att cykla hem och sätta mig till ro för lite läsning.

Det blev Skansenkväll och precis innan denna var slut så kom Kick och hälsade på med

Elsa. Jag släppte ut alla hundarna, vet ju att de är snälla och det blev ett hjärtligt välkomnande.

 

   

När de hade varit här ett tag så ville jag in och kolla på en film.

Det blev Morden i midsommer.

Sedan blev det god natt.

Ia

Av Ia Hornesjö - 12 juli 2016 10:07

Så var det måndag igen och idag flyr vi ön och tar en tur till Kalmar för lite inköp.

Morgonen såg lite grå ut när vi for iväg klockan 9.45, men det varade inte så länge, snart var det över 20 grader och tur att man har frisk luft i bilen.

Resan till Kalmar gick rätt smärtfritt förutom en stor traktor som inte brydde sig om att köerna växte bakom honom utan låg kvar i filen fast han hade haft minst en fem ställen att köra in på. Tyvärr så skapar ju detta irritationer och många som då gör livsfarliga omkörningar


  Så var vi då på hemfärd igen efter att ha gjort av med en massa pengar på lite smått och gott.

När vi kom hem efter 4 timmar så var vi hungriga men det blev bara varsin macka och ett glas öl.

Lasse skulle ha jobbat i lillstugan men var rätt slut och hade värk i sin kropp så det blev att vi satte oss i varsin solstol och slappade fram till klockan 17.00

 
Vågade inte plantera dessa där det var tänkt för då hade de säkert blivit uppätna av hundarna.

 

När vi satt och åt så var det en bil som hyr ett hus lite längre ner och naturligtvis gjorde de som flera andra använde vår tomt till att vända bilen på.  Detta är inte kul eftersom hundarna då tror att vi får besök och börjar springa mot grinden skällande.

Nu tyckte Lasse att det får bli ett slut på detta och gick ut för att sätta ett stopp

 

Tog en runda upp till alvaret för att ställa ut sopptunnan och passade även på att besöka våra nya grannar för att se hur långt de har kommit med sitt hus.  De jobbar på så duktigt och gör huset så snyggt både inne och utomhus.

Så mycket mer blev det inte denna dag.

Ia



Av Ia Hornesjö - 10 juli 2016 09:52

Idag var jag seg, vaknade redan vid halv fem men somnade om och gick inte ur sängen förren efter halv åtta.

Tyckte till och med att det var lite kyligt i sovrummet och kanske var det för att det var en mulen morgon.

Det blev både frukost för oss och för hundarna innan jag tog cykeln till brevlådan.

 

Har i flera dagar bett Lasse att stanna till så att jag kunde ta en bild av de vackra vägkanterna som just nu blommar för fullt. Men aldrig att han gör som jag vill, så idag tog jag ialla fall en bild med min mobil på vägen från brevlådan.

Det blåser rätt häftig denna dag, så något bad eller solande blir det troligen inte.

Lite blåst har det varit hela dagen, men solen har varit framme och det har varit en helt okej sommardag.

Jag satte upp mitt utställnigstält på baksidan för att de skulle få lufta sig ordentligt, hundarna var som vanligt med och tyckte nog att detta var en bra plats att få lägga sig i.

Handla behövde jag inte denna dag för jag hade korv hemma och det skulle få räcka till middagen. Men lite måste vi ju åka hemmifrån så det blev en tur upp till Böda Sand och idag var det allt annat än folktomt. Vi hade med oss några hundar så att de fick komma bort från tomten och se lite folk.

Hem igen och jobbade lite på tomten.

Idag kom det hyresgäster till Tyskarnas hus och de hade hund med sig, så nu hoppas jag att mina sköter sig och håller truten, men tyvärr är det inte så lätt, för de måste hela tiden skälla när det händer något nytt, nu blir det ju inga längre stunder, det blir kanske 1-2 minuter varje gång, men klart att det hörs när det är sex stycken som ger hals.

När jag stod och lagade middag så kom vår gulliga hare på besök

 

Den är alltid på vår baksida och verkar även vara under huset, hoppas inte att hon har ungar där, men våra hundar har inte brytt sig om denna hare, så det är ju alltid skönt.

 

Ja ja, det var väl ingen speciell söndagsmiddag denna dag, men vad sjutton har dagarna för betydelse.

Efter maten så blev det lite kortspel.

Men nu tänker jag bänka mig framför TV:n resten av kvällen

Ia


Av Ia Hornesjö - 10 juli 2016 08:18

Idag var det ett underbart väder igen, riktig högsommar

Vi passade på att göra flera saker på en gång när vi var på väg till Marknaden.

Först in i Löttorp till bankomaten, Lasse ville ha lite kontanter ifall han skulle hitta något roligt på denna marknad. Sen in på systemet för en flaska rött som vi skulle ha med oss till Mona-

Sen en tur till macken för att spela på hästar.

 

Mycket bilar var det på parkeringen men sen var det inte mycket mer att se. Men  vi hade med oss Qling och Yra och träffade flera cocker och även springer. Springerkillen var jättestor, han var 10 år och så lycklig som bara en springer kan vara, men Yra tyckte att han var jätteläsking när han med sin styrka skulle visa sin glädje, Qling brydde sig inte så mycket. Han var mer intresserad av husse och matte som han fick en massa klappar av. Träffade även flera små barn som ville klappa våra hundar och Qling blir ju så lycklig att han ska sätta sig i knät på alla.

När vi ändå var ute och åkte så blev det en tur upp till Byxelkrok där vi träffade en bekant som har två cocker, de bodde där i sin husbil.

 

Hem för att sätta tänderna i något och framförallt få något att dricka i värmen.

Jag övervägde om jag skulle sätta mig i en solstol eller lägga mig i poolen, men det blev solstolen. Hundarna däremot var i flera gång och badade. Ja denna lilla hundpool är verkligen toppen, hundarna känner själv när de behöver svalkas av och tar då sina dopp.

Klockan 17 skulle vi vara hos Mona och bli bjudna på grillmiddag.

Så det blev en dusch vid halv fem och torkning av håret med hundfönen.

 

Det var som vanligt jättgott och massor att äta. Vi hade med oss en flaska vin och så hade jag gjort en grekisk sallad för att jag inte ville komma tomhänt dit och salladen gick åt, så det var ju roligt.


  Försökte mig på att ta lite småsnuttar med min lilla kamera, inte så bra men kul med lite rörliga bilder också. 

Kom hem vid 22-tiden och släppte ut hundarna. Började se en film, men kände vid 23-tiden att jag inte riktigt hängde med i filmen utan det var lika bra att gå och lägga sig.

God natt

Ia


Av Ia Hornesjö - 9 juli 2016 07:23

Fredag morgon och strålande väder.

Tog som vanligt cykeln ner till brevlådan för att hämta min DN, medan Lasse lagade frukost.

Sen var det bara att fortsätta med att bestämma vad som skulle med till tippen, men ganska så lätt för just nu vill jag bli av med det mesta.

   

Alltid skönt att vara på plats direkt när de öppnar, för sen blir det så trångt bland alla bilar och släp och man fattar inte hur mycket folk slänger.

På vägen från återvinningen så passade vi på att åka in till Ica Böda för att köpa jord när vi ändå hade släpet, sen så blev det Ica Löttorp för att handla resten.

Hem och satte igång lite jobb. Lasse fick för sig att börja panela i toarummete inne i lillstugan och naturligtvis måste då hundarna vara nära honom hela tiden

 

Fast det var varm så har Yra många järn i elden som hon måste göra av med och då får både Qling och Olga tåla hennes påfrestande lek.

Fick för mig att bjuda Lasse på fika och gick in och gjorde en paj

 

Nu blev det inget kaffe, för Lasse ville hellre ha ett glas rosé i solen.

Efter detta så gick jag och la mig i poolen på en madrass och lyssnade på Lasses borrande. spikande och sågande. Tror till och med att jag slumrade till ett tag för när jag tittade på klockan så var hon över tre.

Nu fick jag för mig att prova min present

 

De ska sitta på en timme och det passade ju bra att göra detta nu när Lasse fortfarande jobbade.

Inte klarade jag av att sitta still, så jag gled fram på dessa hala fötter och gjorde lite annat innan det var dax att ta av mig dessa.

De var fortfarande en massa gele kvar i dem så jag sa till Lasse att  sluta jobba och sätta på sig dessa och ta sin vila som han alltid vill ha.

Det gjorde han gärna.

När klockan var närmare 18 så blev det att börja med middagen.

 

Det var 29 grader varmt när vi satte oss till bords.

Spelade lite kort efteråt. Sen ringde jag Mona för att höra hur det hade gått med vattnet och hon ville då att vi skulle komma över en sväng och snacka lite.

Hem igen och jag satte mig framför TV och kollade på Vera.

Sen var även denna dag över.

Imorgon är det Böda Marknad.

Ia

 

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards