Alla inlägg under juli 2016

Av Ia Hornesjö - 8 juli 2016 07:57

Dagen var fin när jag vaknande, fast klockan bara var 6 så sken solen och det kändes redan riktigt varmt ute. Luften kändes även härligt frisk efter gårdagens allt regn.

Efter cykelturen till brevlådan, frukost och läsning av tidningen, så blev det en genomgång av varje hund för att leta fästingar. Nemo hade en liten intorkad i sitt ena öra och Nellie hade en liten på kinden, alla de andra verkade vara helt rena från fästingar denna dag.

Lasse var igång med att rensa boden för att få fram vår gamla diskmaskin som skulle till återvinningen, sen fanns det ju en massa annat också som skulle packas på släpet inför morgondagens färd till återvinningen.

Själv slappade jag en hel del i solen tillsammans med våra hundar.

Eftersom det var en sån varm dag så blev det en del badande och just nu ville jag ta en liten film på dem.

Vi åkte ingenstans denna dag, utan middagen fick bli det som fanns hemma.

 

Fick besök av Niklas som kom med några flaskor som han ville ha vatten i efterrsom de inte hade fått igång sitt eget vatten när de kom ner.

Efter detta så tog jag en promenad med Nellie ner till postlådan för att kolla av dagens post


  När jag kom hem efter en ganska så lång promis och även ett snack med en av grannarna som hade kommit till ön så gick jag hem och så satte vi oss ute och spelade lite kort.

Men sen blev det TV

 

Ja alla våra hundar var helt utslagna denna kväll.

Själva såg vi på fotbollen innan jag gick och la mig.

Ia


 

Av Ia Hornesjö - 6 juli 2016 07:41

Vaknade vi 5-tiden av att det regnade fortfarande, något som det har gjort hela natten. Ingen hund verkade behöva gå ut så jag slumrade lite fram till klockan var 6 då jag själv måste gå på toa.

Öppnade ytterdörren och släpte ut sex trötta hundar. Yra kunde inte hålla sig utan sprang direkt till poolen, tätt följd av Nemo och Olga

 

Kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig, tycker nog att det räckte med att få in dem regnvåta.

När de kom in så kröp de ihop i olika korgar

 

Den största korgen tog Opus, Qling och Nellie. Tycker att Nellie alltid är så söt när hon sover, men idag var det något extra när hon kröp ihop så tätt det bara gick intill Qling.

¨Lasse fick ta bilden till brevlådan efter tidningen.

Dagen fortsatte med ett växlande väder, ömsom regn och sol.

 

Lasse jobbade med sitt och jag med mitt fram tills vi tog bilen till Löttorp för att jag måste byta mitt Keno och Lasse ville ha några jeans att jobba i om vädret nu skulle fortsätta på detta vis.

Hem och tog oss en lunchmacka och en kopp kaffe

 

Efter någon timme och jag hade hållit på med plock i husvagen

 

så blev det åter en tur in till Löttorp och Byggdegården för att kolla på deras auktion. Mycket var det för att jag ville kolla in läget ifall jag själv vill hyra bord

 

Om det blir något så får det bli den 20 juli.

Hem igen och jag hade bara hunnit påbörja min rensning igen så kom regnet .

Vi gick in och satte oss för att kolla lite idrott på TV innan maten

 

Ja att sitta ute kändes inte bra denna kväll så det blev middag framför TV:n.

Efter denna så tog jag med mig Opus till brevlådan. Lite annorlunda är det att gå med honom eftersom han är stendöv och jag har en 20 meters lina som jag dirigerar honom med. När jag kollar filmen jag tog så undrar jag varför jag pratar med en döv hund hela tiden, men det ska nog vara så och jag får ju för mig att han fattar lite av vad jag säger.


  Roligt tycker Opus i alla fall att det är med vår egentid..


Nu hinner jag inte med mer ikväll så jag återkommer i morgon.

Ia


Av Ia Hornesjö - 5 juli 2016 17:12

I morse vaknade jag vid 6-tiden, helt okej tycker jag. Upp och hoppa, tyckte att det var kallt ute så jag tog på mig en tröja när jag cyklade till brevlådan. Mötte en granne som även hon hade varit till brevlådan, hon hade bara ett linne på sig och jag säger "men fryser du inte", jo säger hon, men vädret är så växlande så man vet ju inte vad man ska ta på sig

Hem till en dukat frukostbord, naturligtvis ute, för det är ju jag som säger att sitta inne gör man inte på sommare, men jisses vad jag frös om mina bara ben.

 

Hundarna var hungriga fast jag hade slängt ut lite mat till dem på marken för att vi skulle få äta i fred, men nu började de tröttna på att inte få komma in och få sin mat i skålar.

 

Söta Olga satt så fint och väntade medan jag tog in alla de andra hundarna, för i dag hade jag lovat henne lite egentid med mig.


  Vad lycklig hon var och helst ville hon vara nära mig hela tiden.

Hem igen och jag började med min husvagn och allt som finns där inne. Tre stora säckar fick jag ihop som ska till återvinningen

 

Mycket finns det kvar som jag bara inte kan kasta, det blir nog en loppis istället.

När jag inte orkade mer så lämnde jag allt och då ville ju inte hundarna heller vara kvar där ensamma. Så de förflyttade sig upp till uteplatsen där Lasse jobbade med ett räcke

 

Lasse skulle bara hämta mer virke för att kunna fortsätta, men det blev ett avbrott istället

 

Klart att han inte kunde flytta dessa fina paddor.

Lasse hade även tvättat så han passade på att hänga tvätt innan vi åkte iväg till Löttorp för att handla lite.  Egentligen ville Lasse upp till Böda och köpa glass, men eftersom man inte riktigt visste hur vädret skulle bli så tyckte jag att det var en dum idé.

 

Inte kul för ägaren av butiken.  Men nu fanns det ju ialla fall vittnen till denna händelse.

Hem för att packa upp våra nya solstolar

  

Lasse tyckte nog att den var skön för snart så snarkade han. Men vaknade till och sa att han skulle gå in och lägga sig en timme.

Själv satte jag igång med att steka köttfärs till kvällen middag.

  

Nu skulle denna bara stå och sjuda fram till middagen så att alla kryddor gick in i maten .

När klockan var ca 18.30 så var det dags att äta. Tyvärr så tyckte Lasse att det var kallt och ville sitta inne, men okej, maten var ju god och det spelade inte så stor roll var vi satt

  '

Kanske jag skulle gömma mina vinglas och inte berätta vad vi dricker till maten för då kanske jag blir återigen kallad för att dricka för mycket och skriva i berusat tillstånd. Men jag bjuder på detta och vi tar oss varsitt glas till maten och mår bra och jag hoppas ingen annan har med det att göra.

Nu är klockan halv 8 och jag ska sätta mig till ro och kolla på "halv 8 hos mig", sen blir det skansen kväll, så mer hinner jag inte skriva utan säger redan nu, vi syns i morgon.

Ia





Av Ia Hornesjö - 4 juli 2016 07:07

Vaknade även denna morgon tidigt, inatt ska jag inte klaga på värmen, nej nästan lite kyligt i sovrummet, men skönt.

Att jag vaknade tidigt kunde ju denna natt bero på att jag knöt mig extra tidigt också, orkade bara inte se alla Franska målen, så när det var 3-0 så sa jag god natt.

Solen skiner i alla fall idag, men det är ingen sommarvärme, så jag har satt på mig min träningsoverall inför cyklingen till brevlådan.

Men ändrade mig i sista sekunden och frågad Yra om hon ville följa med på en promenad istället till postlådan och det är hon ju aldrig sen att säga nej till.

När jag kom hem stod bordet dukat.

 

Efter att denna frukost var slut så bestämde jag mig för att ta en promenad till och då fick det bli med Qling

 

Han blir så glad när vi gör något tillsammans och den lilla svansen viftar hela tiden.

När vi kom tillbaka hem igen så hade jag lite nya projekt på gång. Satt igång att plocka ut alla mina loppisgrejor ur husvagnen. Har en massa 50-60 tals saker som jag nu i flera år har tänkt sätta ut på annons med det blir aldrig av. Nu vet jag att varje onsdag hela denna månad är det bakluckeloppis i Löttorp och kanske jag skulle ta mig i kragen och ställa mig där med mina saker.

När jag höll på med detta så kom regnet och det var bara att slänga en presening över sakerna och då främst äver alla lampor.

Lasse ville iväg och tanka så jag avslutade mitt jobb och gjorde mig i ordning för en tur till Löttorp.

Hem igen och då var Lasse hungrig. Själv är jag sällan sugen så där mitt på dagen men en macka går väl alltid ner

  '

Riktig gott var det med denna macka.

Lasse ville nu ta en liten paus och vila, själv satte jag mig också ner i en solstol, men snart så kom regnet igen och jag packade ihop dynor och gick in och satte mig framför TV-n och kollade på Det okända.

När klockan var 17 så regnade det fortfarande men jag ville till brevlådan för att se om det hade kommit någon post. Tog cykeln och trampade på, men ingen post i lådan.

Vid 18-tiden blev det middag vid grillen

 

Denna korv blev vi förtjusta i när vi var här till Kristi himmelfärd och idag hade jag tur för det fanns bara ett paket kvar och det tog jag.

Tog en runda till med cykeln till brevlådan efter middagen för att kolla om posten nu hade kommit, men det var bara en massa reklam och inget väntat brev.

Så fortsatte kvällen i TV soffan tillsammans med våra hundar.

 

Alla är så nöjda när de får krypa upp nära oss. Qling var nog lite sur för han fick inte sitte i fotöljen tillsammans med husse, han tog för stor plats tyckte Lasse. Men det gick ju bra att sova på golvet också.

Kollade lite på Lotta på Liseberg, men när klockan var 22.00 så var det dags för hundarnas sista pink och sedan la jag mig i sängen för att lyssna på Karlavagnen, men ämnet denna kväll var inget för mig.

Somnade nog ganska så omgående.

Ia


Av Ia Hornesjö - 3 juli 2016 07:06

Vaknade redan klockan 5 denna morgon och det var blött och ruggigt ute. Det kom en hel del regn under gårdagens eftermiddag så nu får vi hoppas på bättre väder idag. Något som de i alla fall har lovat.Släppte ut hundarna vid 6-tiden och direkt blev det att jaga harar.

På söndagar kommer inte vår tidning förrän framåt 10-tiden så det blev att äta frukost utan denna, vi satt även inne och åt, det kändes allför kyligt att sitta ute.

Vid 8-tiden klarnade det upp och även solen visade sig stundtals, men ingen vidare värme.

Vid halv tio tog jag cykeln ner till brevlådan och då hade DN kommit. När jag kom hem så satte jag mig i en solstol och läste denna tidning och även följetongen, som bara blir bättre och bättre.

Rätt som det var så springer Qling upp till slutet av vår tomt och ställer sig och hoppar tills han hade kommit över staketet, tror att det var en hare han var sugen på att jaga, men när jag ropade tillbaka honom så kom han direkt och ställde sig vid grinden.

Fick för mig att leta fram vårt stora sandfilter, hundarna måste ju få bada om det blir varma dagar och på något sätt så skulle jag nog få ihop det så det passade på hundarnas pool.

 

Lite hjälp behövde jag av Lasse, men det mesta klarade jag själv, men nu är det fritt fram för våra hundar att bada precis som de vill.

En liten lunch behövde vi nu efter allt jobb på tomten

 

En tur till Löttorp blev det även idag, jag hade fått för mig att göra något med kyckling och det hade jag inte hemma.

När vi kom hem så ville Lasse vila lite och jag själv la mig på min madrass i poolen och tror till och med att jag slumrade till lite.

Innan jag skulle påbörja vår middag så var det utfodringa av hundarna.

Middagen blev lite speciell idag, det var första gången jag gjorde detta, men jag lovar att det var gott

 

Kycklingmiddagen bestod av både surt, salt och sött. Prova gärna för det var jättegott och både enkelt och billigt.

Middag för två gick på ca 35 kr

6 kycklingben

125 gr rabarber (dessa hade jag i mitt eget land)

1 pkt bacon

Sås: 2 dl kycklingbulgong (jag använde tärning)

1 msk honung

2 dl vispgrädde

Tillagning: Stek kycklingbenen, salta och peppra. Lägg dessa i en eldfast form. Gör såsen och häll denna över kycklingen tillsammans med hälften av rabarberna som är skurna i mindre bitar.

Låt puttra i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Stek bacon hårt och knaprigt.  Stek resterande rabarber i smör, salt , peppar och lite socker.

Häll upp sås på tallriken och placera ut kycklingbenen, garnera med bacon och rabarber.

Jag lovar att det är en rätt som ni kommer att gilla.

Vi hade färskpotatis till som var underbart god att blanda med såsen.

Vi avslutade denna middag med jordgubbar  

Mätta och belåtna tog vi ett parti poker innan vi gick in och bänkade oss framför TV:n

Detta får bli dagen blogg-

Ia



Av Ia Hornesjö - 2 juli 2016 07:56

Så har vi varit här hela fyra dagar redan. Fattar inte var tiden tar vägen, känns som om det var i går vi kom. Tur att jag har min blogg så att jag i alla fall ser att det händer något. Låg länge idag, klockan fick bli halv 8 innan jag vältrade mig ur sängen. En snabb tvättning innan jag satte mig på cykeln för att hämta mina tidningar.

 

Solen försvann och det började blåsa, men det är fortfarande en otäck värme som jag inte klarar av. Har nog aldrig i hela mitt liv svettats så mycket som jag har gjort den senaste tiden. De dagar det är riktigt varmt och ingen fuktighet så känner jag inte av detta.

När jag precis hade satt mig till rätta så ringde Jenny för att tala om att jag kunde komma och lämna revisionspapperna som jag hade kollat igenom.

Tog cykeln och trampade på de 1,5 km som det är hem till henne. Blev väl mottagen av henne fina hundar och sen blev jag kvar ett tag och snackade innan jag fortsatte till Pensionatet för att sätta in revisionsberättelsen i pärmen. Även där blev jag kvar ett tag och pratade med Jörgen, även de hade förlorat sin hund samma dag som vi fick ta farväl av vår Lycka.

Hem igen och nu kände jag mig nöjd efter att ha fått cykla en hel del.

Måste göra rent hundarnas lilla pool, Yta är där och badar hela tiden men vattnet börjar nu bli lite väl smuttigt för hundbad, men vi har ju vattenbrist, så jag var tvungen att börja fylla upp hinkar och andra kärl med detta vatten och sedan transportera det upp till min lilla plantering, det duger ju för vattning.

Sen ville Lasse in till macken för att spela på hästar och jag ville in och handla lite räkor.

Hem och kokade en saltlag och la min frysta räkor där i någon timme innan jag började röka dem.

 

Ja jag blev nöjd och jag hann med en massa andra saker medan räkorna röktes.

Helt plötslig så blev det så där jättehett ute och sen kom blåsten och lite regn. Lasse ville ta sig en liten middagslur och jag la mig framför TV:n och tittade på ett naturprogram, men somnade och vaknade inte förrän klockan var 18.

 

  Men vad gjorde det. Jag ville sitta ute fast det regnade, men

Lasse envisades med att det var för kallt, men 18 grader borde vi nog ha klarat av, men jag vek mig för hans ideér och vi satt inne och åt vår middag

 

Sen blev det lite TV, såg svenska filmen Cockpit och fick skratta lite. Efter att den var slut så blev det fotboll.

Nu är klockan 22.10 och jag kom precis ihåg att vi har ju glömt att äta våra jordgubbar.

Men det är ju en dag i morgon också och gubbarna håller nog måttet en dag till.

God natt

Ia 


Av Ia Hornesjö - 1 juli 2016 06:36

Vaknade vid 5 tiden i morse och låg sedan vaken, men väntade till klockan var halv sex då jag gick upp och släppte ut hundarna och naturligvis kom inte Qling in. Nu har han satt i system igen att han inte kommer in varken efter kvällskisset eller morgonkisset. Vi ropar och han kollar på oss och springer iväg under huset. I går kväll gick vi och la oss och jag sa att ska han vara så här jäkla envis så får han hålla sig ute. Men efter ca en timme så satt han utanför dörren och ville in. Precis samma sak gjorde han nu på morgonen.

Idag skulle vi haft kalas för vår Lycka som skulle fylla 12 år, men tyvärr så blev det ju inte så.

Vädret är nu vid 6-tiden lite växlande, men solen skymtar man bakom molnen och de lovar en varm sommardag.

Fick ett minne från förra året då Lycka fylllde 11 år, hon var ju redan då märkt av sin cancer men så himla pigg och allert. Det gjorde ont att se filmen men samtidigt är det ju så fint att se våra gamla hundar igen och se att de mådde så bra.

Tog en tur till brevlådan för att hämta tidningen innan frukost.

Efter denna så kände jag att jag bara måste få lite egentid så jag tog cykeln igen och gjorde en liten ensam tur.


 
 
  Det är så skönt att göra detta och bara njuta av lugnet.

När jag kom hem så satte jag igång med min lilla täppa, hade fått hjälp av Lasse igår att sätta upp stängsel runt denna så att i alla fall inte hundarna skulle kunna förstöra något.

Men som vanligt var alla våra hundar med mig och åt det jag kastade ut'

Efter detta fick jag för mig att städa vårt gamla torrdass. Det första jag hittade var en DN från 2007 så det var ju ett tag sedan jag var här inne. Men nu skulle det gamla dasset ut och ett snygg och fin Mulltoa sättas på plats. När jag ger mig sjutton på något så brukar det fungera och det gjorde det även idag, nu är ju inte mulltoan installerad för vi måste ta upp både hål för rören och för urinbehållaren, men jag är på god väg i alla fall.

En tur in till centrum blev det i alla fall, idag ville jag ha något gott att grilla. men lite snål är jag när jag ser priserna i affären. Hade tänkt mig varsin entrcote, men den var alldeles för mager i mitt tycke och kilopriset låg på 350 kr, så det fick vara. Det enda jag kunde tänka mig var några lammkotletter á 265 kr kilot (hemma kostar de svenska 109 kr kilot). Skit samma vad det kostade, jag ville ha något att lägga på grillen. Det blev fyra stycken normalstora för 120 kr.
När vi kom hem så kändes det som om det skulle bli regn och vad passade då inte bättre än att ställa mig i köket och baka

  

Regnet upphörde, men där stod jag i värmen med mina bullar.

Kom på att jag inte hade varken olja eller vinäger hemma och det var ett måste till min tänkta Grekiska middag, så det blev en ny tur in till centrum för att handla detta.

När vi kom hem så ville Lasse ha något att dricka och jag gick in och gjorde varsin Maritini och så satte vi oss fram till klockan var halv sex och bara slöade

Jag hade sett ett recept på en sallad i DN på morgonen och den tyckte jag skulle passa utmärkt till mina grillade lammkotletter

 

Denna sallad var verkligen perfekt till denna middag  Fast kotletterna var dyra så måste jag erkänna att de var verkligen värda sitt pris.

Efter denna middag blev det lite kortspel innan vi gick in och bänkade oss framför TV:n

Men nu är kvällen kommen, alla hundarna har varit ute och nu är det bara jag kvar som inte

har hittat till sängen.

God natt

Ia 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards