Direktlänk till inlägg 10 juli 2019

Tisdag med sol och regn

Av Ia Hornesjö - 10 juli 2019 07:08

     

Så var det tisdag och idag gav jag mig sjutton på att försöka få tag i TV killen. Hade ju hela veckan ringt det nummer som står på deras hemsida och det varit upptaget hela tiden. I dag gick jag ett steg längre och ringde till Electroluxbutiken där denna butik nu är inhyst och fick prata med en tjej som hade svar på det mesta.

Berättade att Richard hade lovat komma på måndagen men varken setts till eller hört av sig via telefon.

Nu fick jag helt plötsligt veta att han hade nog lovat lite för mycket för mindre än 3 veckors väntetid kan det inte bli under sommaren.  Jag påtalade att det verkar gå till så här även under vintertid, så jag anser i alla fall att man ska få klara besked, vilket tjejen höll med om.  Men nu var jag så arg och även ledsen på detta så jag sa att hon skulle hälsa Richard att vi ordnar detta med någon annan.

Tog med mig Qling på en promenad för att han skulle få något annat än höglöpande Yra att tänka på.  Det var en isande kall förmiddag och de kalla vindarna gjorde min kropp alldeles stel.

 

Lasse var ute och jobbade på tomten, det arbete som jag hade satt honom i för att röja undan massa växtlighet gav tydligen mersmak och han kunde inte sluta utan nu åkte det ner en massa andra buskar och småträd.

Så i morgon ska jag hjälpa honom att fylla släpet med allt detta, för eldade vi upp det men vi är sällan här de månader det går att elda så det får bli återvinningen i stället.

 

Själv var jag deppig och satte mig ner och började göra flera pärlplattor till glasen.

Hade i alla fall bestämt mig för att inte åka någonstans idag, det fanns mat hemma i både kyl och frys så något skulle det bli i magen.

 

När jag satt där med mina pärlplattor så ringde mobilen och det var Mona som ville att jag skulle komma ner till henne för de skulle åka hem på onsdagen, de hade gett upp redan i det kalla vädret. Tog med mig Z ner till Mona och blev sittande där någon timme. Vi har ju hennes nyckel och det skulle komma några och låna hennes stuga nästa vecka så jag lovade att när de lämnat igen nyckel så skulle jag ta hand om hennes kyl och frys och stänga av huset.

Fick som vanligt med mig en massa hem från hennes frys och däribland 5 stycken stora fina märgben som våra hundar kommer att få smaska på.

 

När jag kom hem satt Lasse ner och var helt slut efter allt han hade jobbat med, inget hade han fått att äta heller så han ville bara ha en macka och sedan få lite vila.

 

Själv blev jag åter nyfiken om jag skulle kunna ordna något med den stora TV:n som jag bara tidigare hade fått in Rysk och Estniska kanaler på, så jag sa till Lasse om du hjälper mig att bara lyfta fram lite saker så ska jag försöka ordna en TV bild.  

Började systematiskt att ta ut alla sladdar jag hade i den lilla TV:n, ville ju inte förstöra det jag redan hade lyckats med när det gällde denna och sen ta ut alla sladdar från den stora TV:n och bara i stort sett flytta över det som suttit i den lilla till den stora.  Började sökningen och det gav resultat, hela 17 program fick jag fram, men vad betydde program, det hade jag ingen aning om. Men började sedan i alla fall med programsökning och fick då fram en hel lista på massa olika som jag visste att dessa kan jag inte se om jag inte har en box med abonnemang, men de vanliga markbundna  kanalerna borde jag ju kunna få fram.  Men hur skulle jag komma vidare, det hade jag ingen aning om, men jag tänkte att jag skiter i om det blir fel, vi har den lilla TV att återgå till om jag förstör något.  De enda kanalerna jag inte kunde hitta var 1:an och 2:an.

Men så helt plötsligt så sken bilden upp och det var 4:an som visade sig, provade med 6:an och det gick också, men var skulle jag kunna hitta 1:an och 2:an, fortsatte i alla fall att gå framåt och helt plötsligt på kanal 61 låg 1:an och på kanal 62 låg 2:an.

Visste att Lasse skulle bli glad när han vaknade och kunde få se en svenska gammal film som skulle visas på 1:an   

Hann även med att städa undan den lilla TV och ställa tillbaka den på sin gamla plats i mitt lilla datarum   och nu ska jag bara när vi åker till storstaden Kalmar inhandla en bättre TV antenn och kanske även en ny digitalbox så att jag kan använda båda Tv apparaterna.

Jag kände mig i alla fall nöjd och nu   hade jag även hunnit med att möblera om lite medan Lasse vilade, så jag valde att flytta in den lilla soffan från hallrummet och istället ställa ut fåtöljerna dit. Allt var klart när jag upptäckte att den svenska filmen redan hade börjat men jag väckte Lasse som snabbt var på benen för att sätta sig ner och titta på en superbild.

Medan han satt där fastklistrad framför TV:n så skulle jag försöka hitta på någon middag, ville göra av med den lilla mängd potatis som fanns kvar från gårdagen, det var inte mycket men av lite kan man alltid göra nått tänkte jag och pressade denna, det blev i alla fall 6 stycken mindre eller i alla fall nästan platta potatisbullar och till detta stekte jag 1 paket bacon.

    och varför ta bort ett vinnande koncept som vin till maten. När maten var uppäten så kom jag på att salladen stod kvar i köket.

Efter denna mat och den rätt så tråkiga dag men med lite jobb som jag gillade så tog vi med oss Qling, Zlatan och Z på en kvällspromenad och ikväll var det i alla fall skönare än vad det hade varit på morgonen.

 

När vi kom hem så satte vi oss ute och spelade lite kort och som vanligt hittade jag något i kylen som bara måste göras av med och det var grädden som var kvar sedan jordgubbarna dagen innan.

Så jag gick in och  gjorde oss varsin Irish Coffee.

 

Sen blev det Allsång på skansen för första gången denna sommar och efter detta en film på 6:an.

 

I morgon blir det städning på tomten efter allt som Lasse röjt och då ska jag hålla mig ute, hela dagen oavsett hur vädret verkar.

God natt

Ia

 
 
Marre&Ice

Marre&Ice

10 juli 2019 09:13

Jisses så duktig du är som lyckades att få till Tv, kanalerna. Stort Imponerad :D och kan tänka mig att mannen din blev GLAD, härligt. Men så dåligt utav killen som skulle ha hjälpt er :( Irish Coffee är det godaste jag vet, mm. Hoppas er dag blir fin. Karm.

http://clown.bloggplatsen.se

Ia Hornesjö

11 juli 2019 07:08

Tack. Har varit inne och kollat på din blogg. Härligt team ni är och så duktiga.
Kram Ia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards