Alla inlägg den 29 juli 2014

Av Ia Hornesjö - 29 juli 2014 05:59

  

 

I morse när jag vaknade visade sig inte solen, bara en tjock dimma över hela alvaret och 22 grader varmt, pust och stön känns det som det kommer att bli.

Morgonens höjdpunkt var nog i alla fall den söta lilla älgkalven som stod på vår tomt, tyvärr blev den rädd när jag kom ut för att fotografera .

 

Som vanligt var vi först och fick vänta på att grindarna skulle öppnas.

Startade hemifrån klockan 06,45 in till byggmarknaden för att köpa mer virke, hem igen lastade av och sedan vände tillbaka med släpet och då passade jag på att handla veckan klipp., men som vanligt var det redan vissa saker som inte fanns, men det viktigaste var räkorna och de fick jag de två sista påsarna.

   

Klockan 8,30 var allt klart och dagens göromål hemma kunde börja.

Väl hemma igen så slog jag en signal till Comviq och berättade om mitt SIM-kort och de lovade att skicka ett fungerande till mig, men det kunde ta ett par dagar, men jag har ju en annan telefon så helt utan är jag inte.

Klädde av mig kläder och hoppade i en bikini, skulle precis krypa ner i poolen när jag såg att den var full av flygmyror, men detta hindrade inte mig för att kliva i, så med en håv i handen och fullt med myror på kroppen gjorde jag allt för att försöka få bort dem ur poolen. Lyckade väl till 80% i alla fall, sen la jag mig på en madrass och vilade.

Vid13-tiden gick jag upp till grannarna och satte mig att kolla på mitt inspelade Glamour. Satt där ett tag och snackade, Lasse och hundarna låg hemma och vilade.

Sen kom postbilen på besök, han skrattade när han lämnade av mitt paket och frågade om det skulle blil party. Skämt och sido så kunde vi ha haft det, för i paket fanns det några flaskor med spiritosa och 1 box med vin. Detta var bara något jag fick för mig i onsdags att jag skulle prova med här nere och det fungerade perfekt.

Vi 15-tiden blev himlen alldeles mörk och jag skyndade mig att ta in alla våra dynor, men inget regn kom och snart sken solen igen.

Det har varit en riktig slöardag idag, kan säkert bero på värmen.

 

Middagen gick jag in och föreberedde redan 16.30, det blev persiljebiffar med sås och potatis och till detta ett glas med rött Italiensk vin.

Sen blev det Glamour för mig.

 

Kunde inte låta bli att göra varsin glassdrink.

 

Sen blev det ett dopp i poolen för mig innan vi skulle lägga på täcket.

Men när jag kom upp och skulle sätta fötterna i mina tofflor så fanns det bara en. Arg blev jag och sa till Lasse att ikväll kommer inte Qling in, allt som han har tagit nu ska fram innan han får vara i huset. Detta gick natruligtvis inte Lasse med på utan ålade sig under huset för att hämta min toffel, där fanns lite annat gott och smått.

 

Den nya fina dynan till hundkorgen låg där smutsig. min blommande foppatoffel, Lasses foppatoffel, en handduk. en ciderburk och så min adidassko som jag inte ens visst att den var borta.. men det fattas mer, bland annat grannens rosa foppatoffel.

Många skrattar åt hans ideér, jag tycker inte alls att det är roligt att ha en hund som ska gömma alla våra saker.

Nu är klockan snart 20,00 och jag ska lägga täcket på poolen och sedan gå in och ta hand om disken innan jag sätter mig till ro framför TV:n.

Ia



Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards