Alla inlägg den 12 augusti 2014

Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2014 06:42

Gårdagen började med ihållande regn, inte så kul när jag visste att jag skulle ha två besök under eftermiddagen, Men det gick fort över och snart lyste solen över Vedbyskog

 

Efter regn kommer solsken.

Qling var jättesmutsig och jag kände för att ställa honom i badet, Lasse höll på med sitt gipsande i storstugan men var snäll att ta över torkningen och urborstning när jag var klar med badet

 

Jag tror mig tycka att de båda har det rätt mysigt

Hade även hunnit med att göra två pajer innan jag satt igång med badning av hund.

 

Gjorde två rostbiffsmackor var till lunch, drack 1 glas juice till dessa. 


Jag hade själv tagit kontakt med min SKK:s konsulent i början av sommaren för att jag ville att hon skulle komma hem till oss och gå igenom lite papper. Det bästa av allt var nu att hon är även min konsulent här på Ön. I går var det även en annan tjej som jobbar som SKK konsulent i Skåne men är sommarölänning som var med och träffade oss. Vi hade jättetrevligt och vi fick så mycket beröm för våra trevliga cocker.

Precis när de efter ett par timmar med snack och fika skulle åka så fick vi ett nytt besök.

 

Det var min pappas kusin med make som kom för att hälsa på och ta sig en fika. Tyvärr blev det bara fika denna gång, men nästa lovar jag att bjuda på något trevligare.

När de åkte så måste jag tänka ut något till middag, det hade ju bara blivit kaffe och kaka under dagen.

 

Det var rätt tomt i min skalle, men wokade lite grönsaker till varsin hamburgare och detta fick räcka för denna dag.

 


Även hundarna var rätt slut efter dessa två besök och alla intog sina platser lite var stans i storstugan och köket.

Kopplade av alldeles för tidigt och det visade sig när jag gick och la mig vid 22-tiden, för när klockan slog sina 12 slag så trodde jag att det var morgon. Månen lyste in genom en springa i fönstret och gjorde det svårt att somna om. Lite sov jag nog, men när klockan var halv 3 så kom plötsligt 7 hundar upp i vår lilla säng, ja inte blev det lättare att somna om nu.


När klockan var 5 tog Lasse med sig täcket in i storstugan, men jag kunde inte somna om igen utan låg där i den varma sängen tills klockan var 5,30, när jag går upp ser jag att jag inte har tagit ur tvätten ur maskin som jag tvättade igår på eftermiddagen, så jag går direkt ut i det härliga morgonvädret med nu en stor gul sol på himlen och hänger tvätten. Lasse går upp och ger hundarna sin mat.

 


Nu är klockan 6 och alla är nöjda och glada över att vi är uppe, så nu har de alla lagt sig på sina platser och sover sött, igen


Så här såg det ut direkt efter hundarnas morgonmål och att de hade varit ute och gjort sina behov.. kolla in Nemo i den minsta korgen vi har och Sally som är liten i den största. Lycka, Olga och Opus har lagt sig på den nybäddade sängen, som inte är så nybäddad längre, Qling och Nellie håller sig på golvet i sovrummet. .

 

Satte mig tillbakalutad i en solstol och kollade på molnen, undrarade om det skulle bli regn eller om de snabbt skulle försvinna

 

De såg rätt dystert ut, men som vanligt så blåste de förbi och solen kom tillbaka-

Åkte in tidigt till Löttorps marknad.

 

Det var en hel del folk i rörelse, men inte hittade jag något som jag ville köpa. Men blev jättesugen på Langos, det är ju sådant man bara äter vid dessa tillfällen. Men gå där och känna sig osäker med en flottig Langos i handen bland alla människor fick mig att tänka om.

När vi kom hem igen så var klockan bara 12.00 Middagen var planerad och inget behövdes inhandlas. Så jag gav Lasse frågan "kommer vi att behöva åka någonstans idag" fick svar direkt "nej"

  

I stället för en flottig Langos så fixade jag ihop en lite fetare matvåffelsmet och tog fram lite räkor och gräddfil.

Snabbt gjort och så hade vi en helt underbar penionärslunch med ett glas rött till.

Efter detta blev Lasse trött och ville vila en timme, själv gick jag upp till Elisabeth, men när jag sitter där så kommer regnet. Snabbar mig ner till oss och hinner ta in all den torra tvätten innan himlen helt öppnade sig, men bara för en kort stund.

Klockan hade nu hunnit bli 13.30 och visst hade det varit skönt även för mig att lägga huvudet på kudden och slumra bort ett tag, men tyvärr så har jag alldeles för mycket tankar i huvudet.

Middagen med grillat var ju redan bestämd så när regnet fullkomligt forsade ner så kändes det inte så kul, men nu har vi i alla fall tak över grillen.

 

Lammkotletterna brann, men vad gjorde det.

 

Regnet forsade ner ur stuprännan.

Inne gjorde jag lite mys inför middagen

 

Visst hade vi kunnat sitta ute under tak. men det kändes inte alls kul och därför fick det bli middag inomhus.

 

Kändes lite söm höstvarning och vad är då inte mysigare än tända ljus.

 

Potatisen som jag gör med citron och honung kan man nästa äta som en hel middag, de är bara så goda.

 

Men  nu var det lammkotletter, tsatziki och lite annat som vi skulle äta ikväll.

Allt var till full belåtenhet och jag hade hoppats att regnet skulle ha dragit förbi och vi hade kunnat gå ut och sätta oss och spela lite kort. Men Lasse upptäckte att det var friidrott på TV, så vi satte oss till rätta och kollade på detta istället.

Klockan är inte mycket, men dagen har varit lång och jag av slutar bloggen denna dag med att säga

God natt

Ia






Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards