Direktlänk till inlägg 19 augusti 2017

Fredag och återvinning

Av Ia Hornesjö - 19 augusti 2017 07:20

Idag är det fredagen den 18 augusti och min mammas 91-års dag.

Ringde till henne på morgon och hon var glad och hoppades att det skulle komma någon av barnbarnen. Lite besviken för att hon inte hade fått någon tid hos frisören eftersom hon tyckte att hon skulle behvöva en permanent. Men hon är så fin ändå, så det fungerade säkert.

 

Det var inget vidare väder, men som vanligt lovar de bättre, men regnat hade det gjort och min sista tvätt som jag hängde ut i går kväll, var nog nu riktigt sköld, en bara att invänta solen så torkar den säkert fort.

Sovit hade jag inte alls gjort denna natt, två hundar som envisades med att ligga på min huvudkudde och 2 envisa flugor gjorde att jag flera gånger lämnade sängen. Så det blev som synes inte mycket till sömn. Det där med lätt sömn är det samma som att man är vaken men inte går upp och rör sig. Stegen blev i alla fall hyfsade fast det inte blev någon lång promenad under gårdagskvällen.

Efter vår frukost så var det nu dags att göra klart för turen upp till återvinningen, ville vara där när de öppnade för i dag hade vi mycket på kärran och det är jobbigt om det är fullt med bilar överallt.

   

Själv springer jag alltid mellan alla stationer för att sätta min i bilen är bara jobbigt.

   

Vi själva slänger bara skräp, men det är nästan skrämmande att se allt som ligger på denna hög där man kastar virke, för har nog aldrig sett så många fina hela möblemang som kastas under denna sommar. Så att folk skulle vara fattiga, det tror jag inte ett dugg på.

Åkte till Löttorp på hemvägen för att handla lite inför kvällen.

Hem igen och nu gick musten helt ur mig, kände att gårdagens slit hade gjort min kropp helt ur schack och det var bara för mig att sätta mig ner.  Lasse fortsatte att jobba på med panelen. Att bygga nytt är ofta lätt som en plätt, men att bygga om det som redan är befintligt, tar så mycket längre tid.

Vädret var som de lovade bra och det var även denna dag mycket svettigt på grund av den höga (100%) fuktighetern och då orkar jag ingenting.

Hade jag haft en fungerande madrass så hade jag legat i poolen, men dessa har luften gått ur och inget att göra åt, att köpa nytt så här sent på säsongen känns inte heller så uppmuntrande.

Började istället med att riva ner hundarnas pool, för nu blir det inget mer spontanbad för dessa, orkar inte med all trimning som blir efter detta.

Lasse blev idag fikasugn vid 13-tiden och önskade sig lite gott till kaffet.  

Tur att det fanns lite kvar i frysen, för att ställa mig och baka hade jag aldrig klarat i denna värme.

Men fika och bröd gjorde Lasse trött och nu kände han för lite vila.

Hundarna var även de helt utslagna hela dagen och det var så tyst och stilla här på Vedbyskog.

Hade velat tagit en promenad innan middagen, men Lasse kände inte att han hade tid, för nu ville han bli klar med det sista på den ena fönstret.

Vid 17.30 tiden började jag med att göra i ordning middagen, räkorna som vi skulle ha hade jag lagt i lag redan när vi kom från Löttorp på förmiddagen,

 

Så det var nu klara att sätta tänderna i.

 

Varsin rejäl cheevre macka hade jag också gjort.

     

Så nu var det bara att sätta oss till bords och smaska i oss lite godsaker.

Räkorna var precis i vår smak men den supersälta att suga ur rommen.

Vi satt länge denna kväll och igen av oss kände för den där kvällspromenaden.

Vädret var fortfarande varmt

 

Hade tänkt att gå in och kolla på Fångarna på fortet, men Lasse hade ingen lust att se detta och vi satt i stället kvar ute till klockan var nästan 21,00 och det var dax att gå in och kolla på ett fall för Wera.

Det fick bli avslutning på denna dag.

God natt

Ia

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards