Alla inlägg den 23 juni 2015

Av Ia Hornesjö - 23 juni 2015 07:50

I natt kom regnet även till Vedby skog.  Vaknade flera gånger av det härliga smattande på taket, klart att jag hellre vill ha sol, men det är något visst med sommarregn tycker jag.

 

Att se  regndropparna fall ner i poolen känns så rogivande. Har i alla tiden älskat sommaregn.

Hundarna var jättetrötta och ville inte alls ut i regnet, men Lasse lurade i alla fall ut sju av dem för en snabb morgonkissning, Yra hon ville sova vidare, tryckte sig mot mig och liksom sa "snälla matte jag vill sova".  Hon fick ligga kvar tills vi själva steg upp klockan 7.30

 

Att ta sig till brevlådan i regn är så där, cykla går ju alltid, men min sadel var dygnsur, men en plastpåse på sadeln fick bli ett skydd mot vätan i min rumpa.

 

Var bara tvungen att hoppa av cykeln och ta lite bilder med mobilen. Att det har kommit mycket regn under natten ser man på marken som annars suger åt sig regnet som en svamp, men idag ligger det massor kvar i stora pölar.

När jag kom hem var jag rätt blöt

 

Men vad gjorde det, jag tog av mig de blöta kläderna och satte mig tillrätta med DN i soffan för att läsa året sommarföljetong som började i går.

När jag hade läst klart så fick hundarna sin mat och sedan vara ute en liten stund i regnet.

 

Blöta hundar är ett gissel när man bor på liten yta, men våra 8 hittar alltid en bra plats att krypa ihop på.

Vår lilla Sally var inte alls sig lik idag, kände verkligen mig orolig över henne. I går var hon precis som vanligt, pigg, alert och hoppade och for överallt.  I morse var hon precis tvärt om, men gick ut och kissade och bajsade, men verkade väldigt stel i kroppen. Gick in och la sig igen och ville bara sova.  När maten serverades till hundarna så åt hon med bra aptit.

Dagen gick och vi gjorde inte så mycket i regnet. Lasse hade kvar diskmaskinen som vi köpte igår i bilen och hade ingen som helst lust att börja med denna.  Men när jag tyckte att Sally var så dålig så jag ville åka med henne till veterinären så var han tvungen att lasta ur denna ur bilen så att vi kunde sätta in en bur till Sally. Medan han höll på med detta så ville jag försäkra mig om hur Sally mådde, tog en bit falukorv i handen och frågade om hon ville ha, klart hon ville, tog sedan henne på en koppelpromenad och hon var glad och pigg och viftade hela tiden med svansen, men fortfarande så tyckte jag att hon verkade lite stel i hela kroppen.  Gav henne 10 ml metacam och lät henne vara. Ca en halvtimme efter var hon på benen och var precis som hon brukar, så någon tur till veterinären blev det inte denna dag.

 

Regnet hade nu visat sig nästan hela dagen och klockan var vid 14 tiden när vi satte oss i denna för att 

ta  bilen in till Löttorp för Lasse hade upptäckt att kopplingen inte var den samma till den nya diskmaskinen som till den gamla.  Köpte en koppling som skulle passa. Väl hemma och han hade kopplat på denna så upptäckte han en liten påse som fanns med till den nya och där låg denna koppling.

 

Hemma igen och både solen och värmen hade kommit tillbaka till Vedby skog.

Fick besök av en granne som ville ha hjälp med att skriva ut en Revisionsberättelse, han är revisor och jag är suppleant. Ordnade detta och han var kvar ett tag på tomten.  Någon fick tydligen för sig att det var nyår och började skjuta raketer. Vår hundar blev helt galna efter att Qling som trodde att det var dax för uppletande hade satt igång dem alla.

Tom som var här hos oss fick ett samtal från sin sambo som berättade att deras hund som är skotträdd var helt utom sig och bara kröp omkring på golvet.. Vilka de det var som förde detta oväsen har vi ingen aning om.

Jag hann titta på Glamour innan jag påbörjade maten.  

Idag blev det mycket enkelt, hade fyra kokta potatisar kvar och en bit falukorv i kylen, men gott blev det i alla fall

Till efterrätt blev det jordgubbar som vi köpte i Färjestaden i går och denna gång var de helt utsökta

 

Riktigt mogna och söta var dessa gubbar.

Missade skansenkvällen och har nu försökt att se lite på annat, men ögon hänger inte med, så lika bra blir det nog att gå och lägga sig och sedan lyssna på Karlavagnen i stället.

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards