Alla inlägg den 15 juli 2015

Av Ia Hornesjö - 15 juli 2015 17:59

Vaknade med både huvudvärk och ont i kroppen denna morgon.

   Men efter denna frukost så fick jag lite mer energi och orkade komma igång.


Idag var Sally så himla pigg och glad på morgonen så jag frågade henne om hon ville följa med till brevlådan. Hon dansade runt och var överlycklig när jag visade henne kopplet. Lasse var lite mer tveksam om hon skulle orka gå dessa 900 meter som det blir fram och tillbaka.  

Det gick superbra och hon var lika lycklig som vanligt när hon fick bära med sig post hem.

När vi kom tillbaka så var det dax att börja bada Nemo. Fönene som vi hade köpt dagen innan fick provas och den var väl rätt okej tillsammans med solen.

Klockan 11 åkte vi till auktion, det är samma varje år i Böda, egentligen bara skit, men en och annan sak brukar alltid Lasse hitta. Denna gång var det två skålar han ropade in.

 

Innan auktionen börjar går man runt och kollar på alla bord, så även jag  men jag såg bara dynga överallt.

Vi slog oss ner på gräsmattan med våra två hundar Yra och Qling som oftast får vara de som fööljer med på sådana här saker. De skötte sig superbra, det var många barn som ville hälsa på dem och de gillar ju att bli klappade.

En roligt grej var när auktionistern skulle ropa ut en korg med vättar i. När han lyfter upp en av dessa träfåglar i luften för att visa för publiken så blev Qling alldeles galen, började skälla högt och skulle fram och hämta denna. Det blev en del skratt i publiken i alla fall av dem som fattar hur en spaniel tänker.

Det var varmt och klibbigt när vi var på väg hem och vi bestämde oss för att inte handla något utan att leta i kyl och frys i stället denna kväll.

När vi var nästan hemma så står det en stor lastbil på vår väg och hindrar oss att komma förbi. Det är en granne som hade köpt hem ett hus och denna skulle in på deras tomt, men det var tungt och killen som körde denna hade nog inte alls tänkt på hur mjuk deras mark var, för de hade fått av huset precis vid deras uppfart men sen var det stopp. Lasse gick ur för att vara behjälplig och jag tog hundarna ur bilen och promenerade den sista biten hem. När Lasse kom hem så berättade han han att de hade två små barn och en fralla, så nu blir det fler hundar i vårt område.

Jag passade på att rena poolen innan jag gav hundarna sin mat.

Sen var det snart dax och gå in och kolla vad vi skulle ha till middag. Kylskåpet gapade rätt tomt, men i frysen finns både kyckling, fläskkotletter, lufsa och kroppkakor. Men skulle vi orka äta en sådan tung mat tänkte jag och såg att det även fanns en påse räkor, det fick det bli. Tog fram dem och la dem för snabbtining i vatten. Kollade igen i kylen, det fanns två ägg och det är ju det Lasse äter varje morgon, men jag bestämde mig ändå att dessa fick ingå i vår middag. Det blev ett ordentligt skåprens, det fanns även bara en tomat och en liten bit gurka kvar i kylen.

 

Men middagen blev det inget fel på tillsammans med ett glas vitt vin.

Spelade lite kort fram till strax före nio, sen skulle jag se Irene Huss, men som vanligt var det en gammal och redan sedd film, men började i alla fall, men sen vet jag inte vad som hände, vaknade till vid halv 11 av att Lasse släppte ut hundarna, tyvärr tog nog Qling med sig en av mina foppatofflor för när jag skulle sätta fötterna i dessa så fanns det bara en kvar nedanför soffan.

Får bli toffelletning i morgon.

God natt

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards