Alla inlägg den 17 juli 2015

Av Ia Hornesjö - 17 juli 2015 23:45

Dagen började precis som vanligt. Även denna dag tog jag cykeln till brevlådan. Min kropp har inte riktigt varit med mig denna vecka. Har vaknat varje dag sedan i tisdags med en lätt huvudvärk och lite oro i kroppen. Men skam den som ger sig, det är väl bara att bita ihop och i alla fall försöka göra lite nytta.

Tur i alla fall att Lasse är snäll och ställer upp med både bad och tovutredning av hundarna, detta är något som tar på mina krafter och ibland känns det som det enda riktiga vore att klippa ner alla och sedan bara hålla efter, men det är ju en cocker vi har och den ska vara cockertrimmad.

 

Middagsmaten var redan framtagen ur frysen och det var inte så mycket mer som behövde handlas denna dag. Solen sken och det var riktigt varmt ute hela dagen. När vi kom från macken efter att Lasse betalat och beställt den V75 till lördagen  så bestämde vi oss för att bara åka hem och ta det riktigt lugnt.  Nu blev det inte så, jag ville att Lasse skulle försöka röja undan alla björnlokor som härjar vilt på tomten, snäll som han är så tog han fram röjsågen och höll nog på över en timme med att röja runt. Själv tog jag hand tvätten och sedan gick runt och funderade på vad jag skulle göra, men inget blev gjort.

Mellan halv tre och strax innan fyra låg jag och skvallpade i polen på min madrass. Lasse låg i en solstol och läste sin bok. Jag märkte mer och mer att hundarna pockade på min uppmärksamhet och insåg att det nog var dax att stiga ur polen och ge dem mat.

Efter detta var det dags för vår mat och jag tog de få potatisna och satte dem i skalaren. Gjorde dressingen till potatissalladen, gjorde även vitkålssalladen som består av tunnt skivad vitkål, lika tunnt skivad rödlök och creme fraich.

Sen var det dax för Glamour och Lasse fick ta över vid grillen.

 

Alla vara hundar var utslagna när vi åt middag, måste vara värmen, för normalt har vi ju alla runt bordet. Men idag hände något som inte har hänt på över en vecka och det var att Sally var pigg som en mört och studdsade mellan golv och bord. Det var en skön syn och naturligvis fick hon smaka.

Sen blev den som vanligt ett samtal till pappa och mamma, innan vi spelade lite kort .

Kvällen var ljum och härlig och egentligen skulle jag ha tagit med mig någon hund på en kvällspromenad, men kom ihåg att jag hade köpt lite god ost och kex, så jag gick in i stället och dukade fram detta framför TV:n.

Vad det var på TV denna kväll har jag ingen aning om, måste ha somnat rätt tidigt. Naturligtvis vaknade jag klockan 12 och hade svårt att somna om och med fem hundar i sängen är det både varmt och trångt.

I morgon är det lördag och då blir det att försöka var pigg.

Ia

Ia

Av Ia Hornesjö - 17 juli 2015 06:36

Vid vårt frukostbord finns alltid hundarna med, men de är duktiga och tigger inte och ligger mest och slappar.

 

Yra, Nellie och Sally är alltid de som tar sofforna.

I dag tog jag cykeln till postlådan, så det var en del ledsna hundar som säkert kände sig lite snuvade på promenaden.

Men det var mycket med hundgöra på agendan och jag kände inte att jag orkade med några promenader.

Vi gav hundarna sin mat lite tidigare för att sedan kunna sätta igång att bada Yra och Olga, detta är ett jobb för Lasse, jag orkar inte stå på knä och bada hundar och vi har inte med oss bordet som jag brukar ha här nere.

 


Vi höll på länge och jag frågade Lasse om han ville ha mackor eller kroppkakor till lunch. Svaret var väl redan givet, det blev  bara lite saft till dessa då vi senare var tvungna att ta bilen till Byxelkrok, för jag ville dit och kolla efter shorts.

Vädret har ju varit fuktigt och det har resulterat i att alla mina kläder har krympt, så nu måste en del ut och annat in i lådorna.  Åkte först till sommarsportbutiken, men de hade nästan ingenting i år och hittade jag något så blev jag direkt väldigt snål. Visst hittade jag precis de short jag ville ha, men över 600 kr för ett par byxor som jag kanske bara kommer att använda ett fåtal gånger, det är inget för mig.

Det finns ytterliggare en sommarbutik som säljer märkesvaror och de är inte heller så billiga, men vi tog oss en till där och det blev kläder både till mig och Lasse.

 

Hittade precis likadana jeans short som de hade för över 600 kr, nu med ett annat märke och för 150 kr, detta passade mig bättre, sen hittade jag ett par andra shorts som jag gillade, kanske lite väl korta för mina gamla tantben, men vad sjutton, det är så här jag ser ut och jag ville ha dessa också, även två linnen blev det till dessa.

När vi kom hem satte jag direkt igång och plockade ut de kläder som hade krympt, de som är helt okej får Kupan ta hand om, de andra åker i soporna.

Klädde av mig och satt bara i trosor och bh vid poolen, det var 24 grader i denna och visst hade det kunnat bli ett bad, men jag tog inte riktigt mod till mig att hoppa i.

Lasse låg i en solstol och läste sin bok. När klockan var ca 16 så sa han att han nog måste ta sig en liten tupplur om jag inte bjöd honom på ett glas vin. Har ju tyvärr svårt att säga nej när ordet vin kommer på tal, så jag gick in och slog upp varsitt glas kallt vitt vin och det var ganska så gott i solskenet.

Sen blev det som vanligt TV för mig vid 18-tiden, säger varje dag att idag ska jag hoppa över Glamour, men så sitter jag där i alla fall.

Hade skalat potatis och gjort en sallad innan jag satte mig, så nu var det bara att sätta kastrullen på plattan och be Lasse att han klockan 18.20 satte på grillen och grillade de hamburgare vi skulle ha.

 

Lasse hade köpt några hållare som han egentligen inte visste vad det var eller vad han skulle ha dem till, men när jag kom ut till grillen så hade han satt upp dem där och de passade utvärkt till våra ölglas.

Gillar verkligen Scans grillhamburgare, alltid lika saftiga och goda och tillsammans som idag med bara en sallad med tomater, mozarella och vitlökssmör och till detta ett gott öl så var middagen perfekt.

Vår fina lilla fågel ligger fortfarande på sina två ägg och hon är inte ett dugg rädd för varken oss eller hundarna. Tyvärr har Yra lite svårt att låta bli att jaga henne när hon är nere på marken, men hon verkar inte bry sig om det heller.

Förra året när hon hade ungar i detta bo ¨så var det flyttfärdiga den 29 juni, så de måste vara väldigt sent i år för denna kull.

Vi satte kvar ute fram till  21-tiden, spelade lite kort som vanligt och bara njöt av tysnaden, som ibland störs av att våra hundar börjar skälla för att de hör något nytt.

Fattar inte att jag är så trött på kvällarna fast jag nästan inte gör något, men somnar gör jag nästan varje kväll framför TV:n.

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards