Alla inlägg den 23 juli 2015

Av Ia Hornesjö - 23 juli 2015 20:05

Morgonen var inte direkt rolig när vi vaknade, det regnade och att försöka hålla hundarna torra innan hemfärden var ju inte lätt.  Men morgonen var tidig och de skulle säkert både sluta regna och hundarna skulle hinna torka innan vi hade ätig vår frukost, gett hundarna mat och lastat bilen full med det som måste hem dessa två veckor.

 

Själva laddade vi med en rejäl frukost för att stå oss fram till Kårtorp där vi alltid stannar för kissning av hundar och lite fika till oss.

Klockan halv nio var vi klara med att ha lastat bilen full med det som skulle hem däribland de 8 hundarna. Alla är så duktiga och att sitta två och två i burarna är helt okej för dem.

 

Som vanligt tar jag lite bilder när vi lämnar Öland.

Vädret var bra när vi åkte från Vedbyskog, det var redan 19 grader och en stor sol på himlen och det kändes lite i maggroppen när vi startade vår hemfärd.

 

Trafiken flöt bra och vi var framme som vanligt efter ca 3 timmars färd vid Kårtorp. Idag var det inte lika lugnt som det brukar, har nog aldrig sett så mycket bilar och folk på denna plats.  Två stora långtradare hade parkerat och tog upp massor av plats.  Sen var det flera stora husbilar och så alla vanliga personbilar. Vi gjorde som vi alltid gör, tog 2 hundar åt gången och gick runt med dem så det fick nosa av sig och kissa.

Sen blev det en tur för både Lasse och mig att besöka toaletten innan vi fikade och åt vår medhavda matsäck.

 

Precis när vi åkte in i Söderköping så visade GPS:en att vi hade 1,46 kvar tills vi var hemma.

Allt flöt på bra och det var nog nästan exakt den tiden vi anlände hem i hällande regn.

Hundarna visade glädje när de kom in på tomten, öppnade dörren och 8 dygnsura hundar sprang direkt in, bara att lägga ut handdukar på golvet så var det snart fixat och torrt.

Plockade ur bilen och kollade lite på den igenvuxna tomten. Lasse tyckte att vi kunde vänta tills morgondagen med att börja, men jag kände att jag var uppe i varv och lika bra att sätta igång direkt.

Jag tog framsidan för jag ville ha bort allt gräs och annat innan kvällen då jag skulle sitta där ute och äta vår middag.

 

Lasse tog fram gräsklipparen och började på baksidan, inte lätt och det får nog bli flera gånger innan han har kommit så lågt att det börjar bli en gräsmatta igen.  Våra taklökar har jag aldrig förr sett så stora som i år.

Klockan fyra fick hundarna sin mat och sedan sa vi att nu fick det räcka med jobb denna dag. Åkte till Hallunda för att handla och fylla upp både kyl och skafferie.

Att det skulle bli grillad mat visste jag redan innan vi åkte till centrum, här hemma kan man för det mesta planera innan man åker för att handla. detta är lite skillnad på Öland, där får man hitta på maten när man ser vad som finns i affären.

 

Det blev varsin entrecote, potatis, hallumi, tomat  och beasås. Lite vin hade vi kvar i boxen nere på Öland och inte hade den smakat så bra om två veckor tänkte jag och tog den med mig hem till denna middag.

Det är inte lika lugnt här hemma som på ön och snart så var det någon som ropade utanför grinden.

Det var en som tiggde pengar till utasatta barn med ögonproblen. Hon sa att jag ringde på grinden men ni kom inte och öppnade och jag hittade inte hur jag skulle öppna de.  Lasse förklarde för henne att den skulle hon inte heller kunna öppna, det är vi som bestämmer vilka som får komma in på vår tomt.

Några pengar skänkte vi inte heller till detta som hon var ute efter.

Klockan 20,00 gick vi in för att ta hand om disken och sedan kunna slappna av lite innan jag själv hoppade in i duschen.

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards