Alla inlägg den 12 augusti 2016

Av Ia Hornesjö - 12 augusti 2016 07:34

Vaknade tidigt även denna morgon, ingen skön sömn blir det med flera hundar runt huvudet, helt okej om de ligger vid mina fötter, men det är inte vad dessa bryr sig om, vid huvudet ska det vara tycker Qling.

Började dagen med att försöka få tag på vår elektriker som har installerat vårt elsystem till den gröna kvarnlådan som ska forsla bort allt från våra toaletter.

Björn svarade att han skulle komma efter lunch.

  

När detta var förberett så åkte vi in till Löttorp för att handla, även denna dag var det inte så stora inköp.

När vi var på väg hem så ringde Björn och talade om att han var hos oss och allt var fixat, det var jordfelsbrytaren som hade slagit till, men vad som hade utlöst detta kunde han inte svara på, men huvudsaken att det fungerar igen.

När vi kom hem så var Lasse sugen på något.

 

Detta var gott och viktigt att få något i magen mitt på dagen.

När vi hade kopplat av ett tag så återgick Lasse till Lillhusets tak.

 

Jag satte mig i en solstol och löste suduko, tror inte att Olga såg mig för helt plötsligt var hon uppe på bordet för att kolla om det fanns något kvar.

Dagen blev helt underbar och de morgonkalla vindarna var bortblåsta och solen sken, så sommarkläderna åkte på igen och de satt kvar hela dagen.

Tog med mig Nemo på en promenad ner till brevlådan vid halv femtiden för att kolla om vi fått någon post, det var tomt i lådan men Nemo var nog glad att få promenaden. På vägen hem blev vi omkörda av Lars Ingvars traktor, han kom med vatten till korna.

 

Det är så kul att se kornas glädje när husse kommer med traktorn, de är då precis som våra hundar, flockas runt honom och hoppar glädjeskutt.

Snart var det dags för oss att sätta fram vår middagsmat på bordet och ikväll fick det bli utomhus och jag satt i bara en tunn klänning och temperaturen höll sig över 19 grader hela tiden vi satt ute. Men den sjönk sedan fortare och fortare och snart så satt vi inne i stugan

 

Huvudrätten denna kväll blev dessa helt underbara räkor i sin dillsalta lag  

Det blev inga havskräftor, vi glömde faktiskt bort att åka fram till Böda Hamn, men vad gjorde det. Räkorna och omeletten fick räcka tillsammans med lite vitlöksbröd.

Tror att jag suger på karamellen lite längre och väntar med havskräftor tills lite senare i höst.

Tyckte inte att jag hade gjort så mycket denna dag, men trött var jag och min vänstra arm värkte efter att jag hjälp Lasse med att så lite med hammaren.

Hade tänkt att se någon film med valde sängen redan klockan 22.00

God natt

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards