Alla inlägg den 2 augusti 2018

Av Ia Hornesjö - 2 augusti 2018 21:57

Vaknade redan klockan halv 3 och insåg att vår AC hade slutat fungerat på grund av av att Lasse hade glömt tömma vattenbehållaren innan han gick till sängs och nu var det dryga 30 grader inne i huset.

Kämpade för att kunna somna om men detta gick inte alls utan när klockan var 05.20 steg jag upp och naturligtvis trodde hundarna att det var matdax så det var bara att utfodra dessa.  Men jag var trött och efter mat och kissrunda på tomten så gick jag och la mig igen och somnade i alla fall om och vaknade vid 8 tiden.

Det blev i alla fall  några timmars sömn denna natt.

Som det nu har varit några dagar så har jag inte haft orken att promenera som jag brukar och detta visade sig även på appen   men fortfarande så hade jag i alla fall nått mitt mål.

Tog efter frukosten med mig både Yra och Qling ner till postlådan, det gick långsamt för varken jag eller hundarna hade någon större energi.

 

När vi kom hem så satte jag igång vattenspridaren för att i alla fall få hundarna lite våta.


 
  och det var skönt för dem.

Men jag klarade inte ens att vara ute utan tog en tur in i lillstugan för att kolla vad vi fått med oss hem från Mona. Upptäckte att vi fått med oss vinterpotatis och även fläsk, så nu hade jag i alla fall ett mål, jag skulle göra ölandskroppkakor till middag.

Tog ut potatisen och satt mig ute för att riva denna halvkilo. men det fungerade inte i solen så jag fick i stället gå in och fortsätta, kokade sedan 150 gram potatis  och stekte fyllningen.


  Men nu skulle vi även få fikagäster denna dag och en snabb kladdkaka passade bra att göra medan potatisen kokade.  Tänkte helt fel och tog lika mycket smör till denna som jag normalt gör till dubbel sats, men tänkte att det får bli som det blir.

Efter dryga timmen var allt klart och nu var det bara kroppkakorna som även de skulle sjudas långsamt i ca 1 timme.

Svetten lackade och jag hade gärna tagit mig ett dopp i poolen, men det gröna vattnet kändes inte alls så kul, så detta fick vara.

Vet i sjutton var tiden tog vägen men  snart var vi framme vid 14 tiden då Robban. Kerstin och lilla Malte skulle komma.

Stackars lilla Malte blev så rädd när våra 4 kom springade och ville hälsa, han skrev i högan sky och ville bara upp i famnen på både Robban och Kerstin.

Detta gick över rätt snabbt när han märkte att de inte var så farliga.

      Nån som blev riktigt lycklig över att se dem var vår Olga (de hade tidigare Oliver som var bror till Olga, men han dog tyvärr förra året) hon har ju varje år sen 11 år tillbaka träffat dem varje sommar. Även Qling gillar dem mycket och naturligtvis ville de ha första parkett när Robban satte sig i soffan.  Lilla Malte tyckte nog att det var lite taskigt av dem att ta hans husse i beslag.

Vi fikade och hundarna la sig till rätta i skuggan.

Efter ca 2 timmar så var det dags för dem att åka hem och naturligtvis ville vi försöka oss på att få en gruppbild   och detta gick rätt bra.

När de hade åkt så tog Lasse och jag en promenad ner till Mona och stängde av hennes ström och i morgon ska jag gå dit och skura ur kyl och frys.

Vi tog ikväll en ensam promenad innan maten till postlådan, det var inte lätt att gå denna väg och musten gick ur oss båda rätt snabbt.

När vi kom hem tog vid det lugnt innan jag gjorde i ordning middagen. Frågade Lasse hur många kroppkakor han ville ha och fick till svar att han orkade max 2 stycken och det var ungefär vad jag själv kände          i denna hetta fast klockan nu var närmare halv 7.

Vi satte kvar ute ett tag och spelade lite kort och jag tyckte att det var så skönt att slappa i soffan på uteplatsen.

Lasse blev nu sugen på kladdkakan.

Så mycket mer TV blev det inte denna kväll. inget som var i min smak och nu är klockan 22.20 och jag ska istället lägga mig och lyssna på Karlavagnen.

I morgon är det fredag igen

Ia

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards