Alla inlägg den 4 augusti 2018

Av Ia Hornesjö - 4 augusti 2018 10:11

Natten blev kort men intensiv när jag äntligen kom till ro och kunde somna

Trodde att jag hade somnat   senare men appen visar på 02.29 så det stämmer säkert, fick i alla fall sova fram till strax efter 7 denna dag innan jag klev upp ur sängen..  Lasse hade satt AC:n på 28 grader så undra på att jag tyckte det inte kom så mycket kalluft som natten innan då den stod på 17 grader. I detta fall sänkte den ju bara graderna till 28 och det är ju alldeles för varmt.

Stegen igår blev som vanligt i alla fall över 10,000 fast det var med tunga steg jag nådde dessa.  Hade under nattens första timmar legat och kollat in en helt underbar stjärnhimmel och nu var det fortfarande fint väder och bara 22 grader    varmt, så jag ville ta min morgonpromis så fort som möjligt. Men inte kändes det skönare för det, klibbet på kroppen kom så fort jag började min vandring ner mot brevlådan och det blev en mycket långsam promenad, men det var i alla fall bra för Yra, hon stannade mycket och ville lukta av buskarna.

Hem och satte mig ner för att läsa Ölandsbladet innan jag tog mig en runda på den torra och eländiga tomten.. Vår fina rönn      som alltid har varit en sån färgklick är idag helt uttorkad och de flesta löven ligger på marken.       Var man än kollar så är det torrt men vår lilla ros som var helt död har i alla fall för andra gången sedan vi kom hit lyckats överleva och lämnat en blomma   ..

Dagen fortsatte med att vi åkte ut en liten tur, för hemma på vår varma tomt gick det bara inte att vara.  En tur in till Löttorp först för att handla lite och sedan direkt upp till Trollskogen, kände ett sug efter en härlig lammkorv från deras lilla söta kiosk.

När vi kommer fram till Trollskogen så var det som att komma till ett helt annat ställe, bara massa stängsel och avstängningar        överallt, stora byggnader som var på gång att byggas i detta vackra landskap, som har sett precis lika dant ut i alla år. Vilken besvikelse jag kände. Hittade i alla fall en ny ingång till Trollskogen      men ingen servering, promenerade fram till järnvägen och där fanns en liten   stuga med info. Frågade killen var serveringen fanns, fick till svar att iår finns det ingen för det ska bli nytt i de nya husen.. sa vad jag tyckte om detta och fick till svar "du är inte ensam om att tycka så" och det kändes i alla fall lite skönt.

Besvikelsen över att inte få den korv jag längtade efter går inte att förklara.

Lasse frågade om vi skulle åka in till Rosas igen och köpa korven och grilla hemma, men det kände jag inte för.

Lika varmt var det när vi kom hem och Lasse satte sig i skuggan och löste korsord, själv la jag mig i en solstol mitt i solen och lyssnade på min ljudbok.

Gick ner till Mona igen för nu måste väl frysen vara tinad och jag skulle skura rent. Men den var lika hårt frusen denna dag och jag upptäckte att Lasse hade inte alls stängt av denna utan istället tryckt på infrysnings knappen, så det ordnades och så får vi återkomma dit i morgon igen.

När klockan var närmare 18 så ställde jag mig i köket och gjorde några grillspett som Lasse fick sköta på grillen medan jag gjorde i ordning potatisen som skulle in i ugnen och gjorde en helt vanlig beasås från påse.

Vi började i alla fall med att sitta ute   för att äta, men snart var vi flera vid bordet än vad både Lasse och jag klarade av, att dessa jävla getingar ska få förstöra vår middag.  Bara att snabbt få in maten och sätta oss inne och äta.  Nu var det nog lika bra, när vi precis hade satt oss inne så kom de kraftiga Ölandsvindarna och tog tag i det mesta på tomten.  Att det även skulle börja regna syntes på himlen så vi fick snabbt lämna vår mat och springa ut för att få in alla våra dynor.

Regnet kom med som vanligt inte mer än någon minut och så var det över.

Jag ville i alla fall gå ut och röra på mig lite och tyckte att molnen var så vackra så jag ville ta lite bilder. Det var lugnt och fint när vi gick hemifrån och min tanke var att gå lång denna kväll          men när vi hade nästan kommit fram till brevlådorna så kom regnet tillbaka, jag som gillar detta ville fortsätta att gå, men Lasse åmade sig för att han blev lite blöt och ville vända hemåt   på himlen syntes en vacker regnbåge och snart upptäckte jag att man      både kunde se början och slutet på denna.  Himlen var så vacker att jag bara stod där i ett varmt strilande sommarregn och njöt av allt och snart började det återigen ljusna     och himlen blev blåare och regnbågen började blekna.

Vet inge varför jag kände mig så mör denna kväll men jag var trött och hade hoppats på något bra på TV:n.

Började se en film men sen skulle Lasse kolla på någon annan kanal och då gick inte kanalväljaren.  Kände att det var lika bra fast klockan bara var 22,00 att gå och lägga mig.

I morgon är det söndag och enligt prognosen så väntas inget mer regn.

Ia   

 

 

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards