Alla inlägg den 3 september 2019

Av Ia Hornesjö - 3 september 2019 08:21

I morse när jag var uppe vid 6 tiden och kollade på vår termometer utanför sovrumsdörren så var det bara 6 plusgrader och jag kände mig redan lite frusen, när jag insåg att jag  nog måste välja långbyxor och en t-tröja idag i stället för shorts och linne.

Men redan vid 8 tiden så hade   solens strålar värmt upp vädret och det verkade i alla fall ha stigit över 10 graders sträcket.  Sovit hade jag gjort bra    men det tog som vanligt lång tid innan jag somnade.  Inte kom jag upp i mina 10 tusen steg i går heller   och har inte mycket annat än min onda kropp att skylla på, för promenera vill jag verkligen.

Idag känns det som om förkylningen börjar komma igång och bättre att den gör det än att jag bara ska må småtjyvis hela tiden.  Men jag har egentligen inte tid att känna mig dålig,  att få ordning på 4 hundar tills på söndag tar sin tid, fast jag håller dem i trim nästan dagligen.

  Qling visste direkt vad som var i görningen och nu var det bråttom att komma iväg.

Tog i alla fall med mig Qling till brevlådan denna morgon, men jisses så svårt det var att andas och jag var tvungen att promenera långsamt, något som jag normalt inte vill.

    så det kändes bra att han tog det lugnt på hemvägen.

Väl hemma igen tok jag en paus och satte mig ner och läste bladet innan jag skulle påbörja lite hundgöra.

Det blev Olga som jag tog tag i denna dag   och hon såg ut som en riktig liten rugguggla.  Någon som blev väldigt besviken för att hon inte fick komma upp först var Z . Hon satte sig på ett litet bord och väntade i alla fall snällt tills Olga var klar      och efter ett tag så kunde även Z få komma upp på bordet.  Det var inte så mycket att göra med henne denna dag utan det som finns får vänta tills efter badet, men hon fick i alla fall som hon ville och blev ordentligt kammad.

Nu satt även Yra och väntade och hon ska ju inte ens med på utställningen så henne har jag inte tid med just nu, men hennes blick kunde jag inte motstå så det var bara att låta även   henne få en urborstning och lite effilering.

Sen blev det Zlatan som jag egentligen inte vet vad jag ska göra med, han har päls överallt och det enda jag har fått bort är på ryggen, men visst skulle jag vilja få ner en del så jag tog helt sonika denna dag och satte effileringsaxen i hans päls på de ställen där det bara är för mycket.

Inte för att han blev så mycket snyggare, men han fick i alla fall sin stund på bordet.

 

Tog sedan en runda in till Löttorp, Lasse behövde en tröja och det enda stället som är öppet är ju Röda korset och han brukar ha tur och hitta något som passar, vilket han gjorde även denna dag och det fick bli två rätt snygga tröjor.

Sen en runda in på Rosas för att köpa någon god korv till middag.

Hem och åt lite lunch på de rester som fanns kvar sedan gårdagens pastarätt.

 

Kände för att få fortsätta att läsa någon timme och det gjorde jag i den rätt sköna solen i dryga timmen.  Även idag var det en svensk långfilm på dagen och den satt Lasse och kollade på när jag var klar med min bok och även idag blev jag sedan sittande framför TV:n till halv fem då filmen var slut.

Kände mig lite hungrig och ställde mig för att laga middagen. Satte in lite pommes i ugnen medan jag sedan ställde mig vid grillen för att grilla de goda korvarna från Rosas handel.

  Hade idag köpt 2 lammvurst och en kabanozzen som nu fick bli ordentligt grillade på gasolgrillen.

    Det fick bli lättöl även denna kväll till middagen, något som jag egentligen tycker är godast till vissa rätter, där ibland korv.

   

Vädret hade varit helt perfekt denna dag och var fortfarande så härligt när vi var klara med middagen och skulle ta en liten promenad ner mot havet denna kväll. Vi bestämde oss för att idag var det Yra och Olgas tur att få hänga med.

             

Hundarna var glada att få vara med och på hemvägen stannade Yra    till och vände sig om och kollade på   skylten där det står att det ska bli 5 nya tomter. Kanske hon liksom vi hoppas på massa nya härliga sommarstugeägare som kanske har hund eller barn. Det vore så härligt med lite mer liv här uppe i skogen.

När vi kom hem var klockan nästan 8 och vi satte oss inte ute denna kväll utan gick direkt in och tog varsin glass och satte oss för att kolla på Idol.

 

Efter detta fick det idag bli "Kapen Klänning"- säger bara fy fan för denna man.

Klockan 22,00 var det sedan dags att släppa ut hundarna en sväng och sedan snart få krypa ner i sängen.  Lyssnade på Karlavagnen fram till 24,00 då jag stängde av radion och hoppades få sova.

 

Ia

Av Ia Hornesjö - 3 september 2019 07:13

   

Natten såg ganska så trist ut, men så blir det ibland eller oftast. Gårdagens steg blev inte heller vad jag hade hoppats men idag ska vi till Borgholm och då kanske jag hinner gå lite fler, det var i alla fall min tanke på morgonen

 

Hade tänkt ta tag i Olgas päls idag men det sket sig på grund av att jag hade så ont i hela kroppen, även huvudet värkte och det kändes som om jag hade en förkylning att vänta.

Så vi bestämde oss för att göra det vi skulle denna dag i Borgholm.

 

Först skulle vi i alla fall både tanka och lufta bilen innan vi fortsatte vår resa de 7 milen

 

Försökte få en bild i farten av kamelerna som strosade runt på sina ägor, men det var inte lätt, men annars så gick resan både fort och bra utan några som helst störningar i den lilla trafiken    Även Borgholm gapade tom och det var idag ingen svårighet att hitta en parkeringsplats uppe på torget, Tror att det är första gången vi hittar en där.

Tog en tur in på kommunalhuset för att se vad det är i görningen uppe på Vedby skog, men vi hittade  inget trotts att det går en massa rykten om exploatering i vårt lilla samhälle.

 

Det blev sedan Systemet, Röda korset och Netto som fick besök denna dag innan vi återvände hemåt på lika tomma vägar som på ditvägen

    Nu var i alla fall kamelerna lite närmare så en liten bild i farten fick det bli.

 

Vi hade inte varit borta många timmar denna dag men hundarna hade ändå lyckats ha lite skoj, kanske är de lite avundsjuka när vi spelar kort på kvällarna och hade försökt att spela lite själva

  med  vår helt nyupptagna kortlek.  Men vi bara skrattade åt detta, de hade i alla fall haft kul och Zlatan mötte oss redan i dörren med fodralet till kortleken för att visa hur duktig han är.

 

Nu kände vi oss lite hungriga men ingen av oss var sugen på något speciellt och varför inte då fira att även denna dag sken solen och jag behövde lite extra för min onda kropp som bara kändes jobbigare och jobbigare ju senare det blev på dagen.

 

Hade fått en flaska Riesling av Emelie och Tobias innan de åkte hem och det är ett snällt vin med låg alkoholhalt, så det passade bra till en rostbiffsmacka i solskenet.

 

Sen ville jag ta det lite lugnt med en ny bok och började lyssna på den och somnade så gott i solstolen. Vaknade av att Lasse hade lagt en filt över mig för han trodde att jag frös och det gjorde jag säkert fast det var nästan 30 grader på denna plats i solen.

 

Lasse själv hade gått in och satt sig för att kolla på en svensk gammal film på 1:an och jag insåg snart att även jag ville se denna och hamnade framför TV:n fram till klockan var strax efter halv 5 innan den var slut.

 

   

Idag längtade jag efter köttfärssås och en god färsk pasta som jag hade köpt i söndags på Ica. Detta är ju mat som även Lasse gillar så jag satte igång med att göra köttfärssåsen som jag sedan ville få att puttra i alla fall minst en halvtimme på spisen.

Mustig och god blev den med både grädde och mycket vitlök och som vanligt åt jag lite mycket av det goda. Pastan är jag noga med att inte äta mer än ca 1 dl så där är det ingen fara, men köttfärssås är nog det godaste som finns.  Till detta fick det bli lättöl eftersom vi redan på dagen hade tagit varsitt glas vitt vin till mackan.

Kvällen var fortfarande ljummen och härlig med solen som sken med sina genom trädtopparna.

 

Himlen var klart blå och det blev som vanligt de små Z:ana som fick följa med på kvällspromenaden.

       

   

Jag har ju svårt att gå långsamt och det gör att Zlatan blir så ivrig för att få följa med i min takt så man kan ju undra vem som är ute med vem.

 

Hem och så satte vi oss ner med en sliten kortlek och spelade ett parti innan det var dax att gå in och kolla på Idol  Yra och Olga somnade rätt snabbt i varsin hörna och tycktes inte bry sig om att nu Z och Zlatan hade kommit in i andra andningen och lekte för fullt på golvet ., 

I morgon är det tisdag och då jäklar är det Olgas tur på trimbordet.

Ia

 

 

 


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards