Alla inlägg den 9 september 2019

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

     

Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.

 

Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ätit min knäckebrödsmacka med ägg för då började magen värka igen.

Men idag har jag inte tid att tänka på denna utan för stålsätta mig och börja planera för morgondagens hemfärd i stället.

Det blev städning och plockning hela långa dagen.

Men innan jag skulle hänga upp hundarnas rosetter på väggen så blev det i alla fall varsin bild på dem, tyvärr ingen på Zlatan för denna gång blev det ingen rosett.

         

Sen fortsatte jag och städa inne och det gick hyfsat bra och visst värkte det lite i magen men det kändes att det som även de andra åren var på gång att lägga sig.

En tur in till stan för att tanka bilen, kasta sopor och handla lite inför morgondagens hemresa.  Det blev inte många kronor och det var nästan så att jag skämdes när hon frågade om jag ville använda mina 5% för denna vecka och jag sa "ja" för det blir det sista jag handlar hos er för i år.

   

Lite sug i magen blev det och inget fanns att bjuda Lasse på men varsitt glas vin fick jag fram ur en halvtom flaska och några kex

Hade tur med vädret hela dagen, solen sken och det var varmt så det blev bara linne och det kändes bra.

 

Sen blev det de efterlängtade räkmackorna som jag hade planerat att göra efter utställningen, men inte orkade.

   

Men vet i sjutton vad som hände för både Lasse och jag var ganska så mätta fast vi bara hade ätit några små kex under hela dagen. Så det blev en hel del att lägga i hundmatskålen. 

 

Sen hörde vi hur himlen öppnade sig och Lasse fick snabbt springa ut och ta in de kläder han hade tvättat och hängt på strecket, nu fick de istället hamna i torktumlaren.

Men som vanligt gick detta regnväder över ganska så fort och snart så var det lugnt och stilla i huset.

Lite tråkigt känns det att vi ska åka hem i morgon för i går kväll kom vår tyska granne Elisabeth hit. Hon hade suttit och kört hela dagen från Tyskland och var framme på Öland sent på söndagskvällen och skulle nu bara göra en snabbvisit några dagar. Hon blev ganska så ledsen när hon hörde att vi skulle åka hem redan i morgon.

 

TV blev det sedan hela kvällen och jag höll mig vaken fram till klockan 23,00 då jag gick och la mig för att lyssna på Karlavagnen

Stängde av radion strax efter klockan 24,00

 

Imorgon bär det hemåt så detta får bli det sista jag skriver från denna sommar och 

från onsdag så återgår jag till Smarrig och god.

 

En summering av denna sommar har varit både bra och dålig.

Mycket som fått mig på dåligt humör och pengar som har i stort sett kastas bort på sånt som jag inte själv är skyldig till.

Men roligt har vi också haft och de besöken som har varit här har förgyllt mina dagar.

Sen har vi haft både roliga Noseworkstävlingar och härliga utställningar.

 

Men sommaren har ändå inte känts som den brukar men har varit helt underbar gällande väder.

 

Ia

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

     

Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.

 

Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att jag i alla fall måste försöka klara av denna dag som är det bästa på hela sommaren

Magen värkte och jag blev mer och mer orolig för att det inte är en vanlig träningsvärk, för den brukar gå bort efter någon dag, men nu hade jag haft konstant värk sedan i fredags och lite även på torsdagen. Men skam den som ger sig, jag skulle på denna utställning och hade stora förhoppningar på både Zlatan och Z.

Vädret var inte det bästa och de kläder jag hade lagt fram för utställningen var bara att glömma.

 

Hade i alla fall ingen brådska denna morgon, tävlingen skulle börja klockan 10,00 och vi hade avklarat den stora väntan med vaccinationskontroll redan på fredagen och idag var det bara att gå direkt fram till veterinärbesiktningen som gick fort.

 

Lasse fick släpa hela denna dag för jag hade ingen ork och detta ville jag ju inte heller visa några andra utan jag bet ihop och försökte att göra så lite som möjligt.

 

Det var 34 cocker anmälda till denna utställning och man visste ju inte om det även som i Högbo skulle försvinna en massa på grund av smittan i Norge, men här svar alla tuffare och ställde upp och det var bara en som hade lämnat återbud.

 

Vi 12 tiden kom vi igång och det var 4 små killar i valpklassen och jag som nu hade avverkat en hel del spring i ringen med Zlatan kände mig ganska så säker på att han skulle uppföra sig, men inte blev det som jag ville, han upptäckte direkt alla kaninpluttar i marken och dessa var ju mycket mer intressanta än att visa sina steg, han fullkomligt låg i ringen för att komma åt de små pluttarna och min mage som redan värkte blev inte bättre av detta.

Domarens ord var att han var mycket fin men det var svårt att bedöma hans rörelser när han nästan bara kröp.

Men hans kritik blev i alla fall bra;  Bra proportioner, trevligt huvud, bra bredd i skallen behöver få mer bredd i underkäken, välplacerade öron, bra hals.  Välvinklad bak, breder ut tassarna fram, behöver utvecklas i bröstdjup. Rör sig ungdomligt fram, behöver mer flyt i steget. Bra päls och lynne  Blev sedan 3:a men utan HP.

       

Sen blev det lite väntan innan det var veteranernas tur och då var det Lasse som skulle in med Qling och han brukar ju i alla fall alltid sköta sig bra i ringen och detta gjorde han med besked denna dag.

Hans kritik löd: Bra proportioner, substansfull helhet. Fint huvud, rejält kvadratiskt nosparti. saxbett. underkäken kunde vara bredare, utm halsinsättning, stark rygg. Bra svansansättning. Vina vinklar runt om, markerat förbröst. parallella rörelser. flott steg i sidan, utmärkt lynne. Tillräcklig glansig päls.

Blev 1:a med CK och därmed så fick han sedan vara med i bästa hane där han blev 2:a med Cert.

     

Nu var det äntligen tikarnas tur och vi var först med vår Z i en grupp med 7 cockerflickor. Vi fick exellent men blev sedan avtackade. Tyvärr har jag inte henne kritiklapp för när jag skulle gå fram och hämta den så kom ett par och ville prata och jag glömde sen helt bort att hämta denna och det var synd, för jag skulle ha velat se vad han skrev.  Men vad jag hörde så var allt toppen och även denna gång var det hennes ögon som vanligt var så vackra till hennes mörka fina chokladfärg.

Hoppas kunna få hennes kritiklapp sänd till mig, men annars får det väl vara.

   

Nästa tur för oss var veterantikarna och det var 3 stycken i denna klass.  Olga skötte sig som vanligt superbra men var den äldsta i av dessa tre med hela sina 12,5 år, men hennes steg kan ingen slå.

Hennes kritik blev Kort fin helhet. mkt bra temperament, mörka ögon Bredd i skallen, utmärkt kvadratiskt nosparti, halsen kommer fint i kropp. stark kort fin överlinje, välvinklad bak. härlig volym i kroppen, mkt bra skuldra. bra benstomme. bra flyt i rörelser runt om, fint framsteg. Härligt temperament

Hon blev idag 2:a med CK

   Det blev lite fel när vi skulle ta denna bild, glömde att ta fram den rätta texten för han blev BIM och inget annat.

 


Nu var det Qling och  ungdomen Line Sam Good Locking tur att tävla om bästa veteranhane och där blev Qling BIM.. och vi har helt nöjda.

 

Orkade sedan inte vara kvar längre utan vi gick och hämtade Qlings rosetter och inteckningskort.  Olga hade också något att hämta för sitt CK och då fick det bli en liten leksak som tyvärr Z la beslag på direkt.

 

Nu var det bara att gå med först hundarna till bilen och sedan tillbaka den rätt långa vägen för att börja plocka ihop allt i hade med oss och ta ner tältet.

Lasse som alltid gnäller på mig att jag går för fort fick idag gå i sin takt men jag kom ändå långt efter, det var svårt att ta de steg jag brukade.  Men något som var bra med mitt onda idag var att mitt onda knä klarade hela dagen.

 

När vi kom hem så var det bara att plocka ur bilen och få allt på plats.

Lasse var jättehungrig, men jag hade svårt att äta något fast det bara hade blivit ett ägg och kaffe på morgonen.

 

Kände att jag var tvungen att få vila någon timme och la mig i soffan med TV:n på och somnade gott och vaknade efter 1.5 timme

 

Vi hade tänkt fira Qlings Cert med den skumpa vi hade med oss för att fira om något skulle bli bra under denna sommar och nu var det dags att öppna flaskan.

Hade planerat att göra goda räkmackor, men orkade inte utan jag tog ett av äggen och Lasse tog de andra två med mackor, men ville ändå öppna vinflaskan.

 

Tog ett par glas av denna och sedan var det bra för mig .

 

En bra dag i alla fall på det hela och ett bra slut på sommaren.

 

Jag som älskar att ta bilder tog inte ens fram min mobil på hela dagen så vi tog själva inga bilder så de som finns här har jag fått av Riitta och Lasse som var där och kollade på våra hundar.  Riitta hade även tagit en lång film på Z och mig, men tyvärr går den inte att lägga in här.

 

Ia

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards