Alla inlägg den 5 september 2019

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

     

Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret.

Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brevlådan.

Sen blev det att sätta igång med Zlatan och Olga som båda skulle badas denna dag och det var i alla fall Lasse snäll och gjorde för min kropp känns som bli och det är nog svårt att stå stilla och trimma med mitt onda ben som blir sju tusen gånger värre när jag bara står.

Men jag letade tovor (eller letade är överdrivit för jag tror de fanns överallt under Zlatan) fick effilera i tovorna för att kunna separera dem och få bort allt detta jävla skräp som fastnar under honom.  Tyckte att jag i alla fall var till 90% klar när Lasse fick ta honom till duschen, men insåg sedan när han var tvättad att det kommit fram ännu fler och dessa var hemska och jag fick jobba mycket med att både klippa och dra, något som Zlatan tyckte var superjobbigt.

Inte blev han klar på långa vägar innan Lasse kom tillbaka med Olga efter badet och jag skulle överta henne.  Satte då fast Zlatan i ett koppel mitt i solen på vår trätrall och så fick han ett ben och ligga och torka lite mer medan jag jobbade med Olga.

 

Att jag var slut efter dessa 3,5 timme var bara förnamnet och inte kändes det alls bra heller, för Zlatans tovor fanns kvar, men Olga var fin och ganska färdig.

 

Jag brukar inte vara så sugen men just denna dag så var jag jättehungrig och trött och något måste vi ha i magen. Hade fyra skivor rostbiff kvar så det var enkelt att få till en god smörgås och ett glas öl var.

Vi pratade om att röra på oss lite så att bilen också skulle få rulla, men innan vi hann göra oss i ordning så smyger en stor fin bil in på tomten och ur stiger Ola med lilla Ronja.

 

Vilket bemötande det blev, våra hundar blev glada och Ronja verkade nästan som om hon kände igen sig och sprang runt och undersökte hela tomten med våra 5 i släptåg.

Blev så glad när jag såg dem och jag hade ju inte träffat Ronja på nästan 2 år och då var hon ganska nyopererad efter att ha haft livmoderinflammation

Men Ola har hållit henne så fin och smärt efter denna operation och han är noga med att få henne undersökt och hade varit till veterinären nu innan han åkte till Öland och fått ett så bra besked att både hjärta och lungor lät bra.

 

Det var nog extra roligt för Ola också att se att även Olga mådde så bra.  När de kom till oss första gången för att se valparna som då bara var 3 veckor så föll både Ola och Anette för just Olga, men eftersom hon var så väldigt liten så ville jag ha henne kvar och se vad som skulle bli av henne och det har jag ju aldrig ångrat.

Ronja blev deras första hund och alla fem i familjen var överlyckliga över henne.

Tyvärr så gick Anette bort mycket hastigt redan under hösten då de hämtat lilla Ronja och jag glömmer aldrig samtalet jag fick från en mycket chockad och ledsen Ola.

Men redan till sommaren därpå kom han och ena sonen upp för att visa Ronja och berätta mer.

 

Efter att Ola och Ronja hade åkt så ville Lasse in till Löttorp för att lägga på ett brev på lådan, Han stannade utanför när jag gick in på Ica för att kolla efter någon middag, men kom snabbt ut igen efter att ha gått en runda och varken hittat något eller känna att det var nått jag ville ha.

Kom att tänka på att jag hade ju många burkar kantareller kvar hemma och det kunde få bli bara en god kantarellpaj till middag.

När vi kommer hem så kollar jag i kylen och upptäcker att det bara finns 2 ägg kvar och detta är ju vårt morgonmål.. Lasse föreslår att vi ska in igen till Löttorp och handla ägg, men jag vill inte, jag vill koppla av och lyssna på min bok.   Frukosten får vi tänka om och det finns ju ost hemma.

Gör pajdegen och kavlar ut den och låter sedan formen stå i kylen tills det är tid för den att gräddas.

Vid 17-tiden känns det att nu vill jag påbörja middagen.  Steker upp svampen med rätt mycket vitlök och river ost och vispar ihop ägg med grädde.  Sen bara in i ugnen och vänta tills allt är klart.

Solen sken och Lasse började duka ute på vår altan men precis när allt var klart så blåste det upp ordentligt och det kom en regnskur så vi valde att flytta in.

 

När vi ätit färdigt så sken solen igen och inte blev det många droppar av regnet som kom.

 

 Försökte med att sitta och dra tovor ur Zlatans päls när vi satt framför TV:n men det var inte lätt att få honom att sitta still, så imorgon blir det åter en kamp mellan honom och mig.

 

Kvällens TV var inte kul. Fotboll och Ishockey och en knasig film var allt som de bjöds på.

Så redan klockan 21.30 började jag göra mig i ordning för sängen.

 

Det var fortfarande fotboll på radion men snart så kunde jag i alla fall få lyssna på Karlavagnen.

I morgon fortsätter vi med våra hundar

God natt

Ia

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards