Direktlänk till inlägg 14 juli 2015

En annorlunda dag

Av Ia Hornesjö - 14 juli 2015 06:21

Det var en ljummen morgon jag vaknade till och dagen var redan planerad. Det skulle bli ett besök i Kalmar.

Efter att jag varit och hämtat tidningen så gick jag igenom vad som skulle inhandlas. Pratade med pappa och fick veta att det var lugnt med Birgit. 

Solen sken nästan hela tiden till Kalmar, men det kändes tungt i luften, jag tyckte det var svårt att andas och det brukar betyda åska.

 

När vi hade handlat klart på Ikea så blev det en tur till Rusta för inköp av färg och tapeter.

Lasse ville även in till Giraffen för att gå på Jula och det passade mig utmärkt eftersom min visp hade gått sönder och jag hade ett presentkort som jag fick av mina föräldrar när jag fyllde år. Hittade en billig visp och tyckte att den fick duga här nere. Något vi kanske skulle ha köpt var en ny kaffebryggare men detta kom jag ihåg när vi var på väg hem igen.

 

Lasse var hungrig och längtade efter en god macka, men vi hittade inget som passade honom för som alltid var just det vi ville ha slut. Så det fick bli det vanliga Mc Donald när vi ändå var i Kalmar.

 

Precis när vi kom innanför dörren så smällde det till ordentligt och det började blåsa. Tror att nästan alla vuxnad satt med mobilen i handen för att försöka få bilder på detta hemska oväder.

Sprang fort till bilen, hade bara ett linne på mig och kände inte för att bli allför blöt och kall.

Vi hoppade allt med inhandling av mat, har så mycket i frysen och bättre att göra av med detta än att köpa nytt.

När vi var mitt på Ölandsbron så kom solen tillbaka

 

Vi var hemma vid 15-tiden och hade varit borta lite väl många timmar från våra hundar, men det går ju ingen större nöd på dem, de har varandra och brukar sova mest när vi är borta.

 

Har kommit på Yra flera gånger att ligga och bita i våra mattor så att det var hon som var boven i dramat denna dag är inget jag mistar mig på.

 

Hela Vedby skog badade i sol och jag satte mig ner och bara tog det lugnt innan jag började med att göra rent hundarnas pool och sätta ett täcke på detta. Hundarna ska badas inför utställningen på lördag och får då inte bada när de vill i poolen eftersom de då får massor med tovor.

Men inte förstod Yra vad det var jag hade gjort, helt plötsligt låg hon i poolen och hade dragit med sig täcket ner i vattnet.

Mådde inte så bra, hade fjärilar i magen och kände en olust som inte går att beskriva. Hade läst meddelandet från pappa om och om igen men det liksom inte gick in. Var min fina faster borta eller sov hon bara.

Bestämde mig för att se Glamour innan jag ringde till pappa för att få veta och naturligtvis förstod jag både vad han skrivit och vad han sa, men denna förlust gjorde så ont. Vi är jämgamla och har alltid varit mer som syskon och jag vet inte hur många gånger jag har lurat mina kompisar att det var min storasyster.

Det var i alla fall så skönt att prata med pappa och höra hur lugnt och fint allt hade varit.

Lasse stod vid grillen och grillade korv, det var vad middagen bestod av denna dag.

Vi satte oss ute och åt denna korv och pratade om alla år vi hade haft tillsammans med Birgit och Lasse, Vår tokiga fester, våra familjeträffar, ja allt spelades upp som en gammal film och det var så skönt att sitta och ibland även skratta åt våra minnen.

Vi spelade lite kort, drack ett par glas vin innan vi gick in för att se på Wallander.

Hade lite svårt att koppla av, tog med mig Yra på en promenad när det var paus för nyheterna.

Lasse orkade inte vara uppe utan gick och la sig. Själv såg jag hela filmen innan jag somnade i min säng tillsammans med 4 hundar, idag fick de sova hos oss. De ger en lite speciell värme.

I morgon är en ny dag.

Ia



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 08:07

      Natten blev bättre än vad jag hade vågat hoppats på, fick mer djupsömn än vad jag brukar, men jag var slut efter gårdagen, det vill jag lova.   Vaknade med magont även denna dag, men tyckte att det kändes bättre ända tills jag hade ät...

Av Ia Hornesjö - 9 september 2019 06:47

      Natten blev i alla fall bättre än vad jag hade hoppats på och det kändes extra skönt att hundarna accepterade att inte ligga i min säng.   Dagen började inte så bra, men jag tog ett par Alvedon, egentligen mot min vilja men kände att ...

Av Ia Hornesjö - 7 september 2019 07:21

      Vaknade upp till regn och hade helst velat vara kvar i sängen för mycket till sömn blev det inte denna natt, kroppen värkte och Yra vägrade att flytta sig från mina ben och det gjorde så förbaskat ont, men jag har ju så svårt att bara kast...

Av Ia Hornesjö - 6 september 2019 23:30

Så var det fredag igen och idag är det en del att göra både med hundar och annat       Värmen börjar sakta men säkert krypa neråt men så länge det är över 10 grader så är det i alla fall sommar.  Mina steg igår blev ungefär vad jag hade hoppa...

Av Ia Hornesjö - 5 september 2019 08:08

      Även denna dag blev det ett glatt uppvaknande av att se solen skina in genom vardagsrumsfönstret. Mycket att göra denna dag men som vanligt efter frukosten så tog jag med mig en av hundarna på en morgonpromenad för att hämta något i brev...

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards