Alla inlägg den 1 augusti 2013

Av Ia Hornesjö - 1 augusti 2013 15:52

I morse vaknade jag av en stor sol och livet kändes så härligt. Har ju mått så dåligt i två dagar, med både huvudvärk och min fibrovärk i stort sett hela kroppen. Det är för jäkligt att man ska behöva vara så väderkänslig.

Idag hade vi heller inga måsten, jo egentligen skulle vi ha trimmat av några hundar, men  bara för att solen lyser är inte värken borta i min kropp.

 

Tog som vanligt cykeln till brevlådan och där uppe på alvaret stod fyra ståtliga ungtjurar och tittade på mig.. klart att jag måste ta fram mobilen och ta ett foto.

Funderade på om frukosten skulle intas utomhus i dygnlukten eller inomhus där den också hade satt sina spår, men kanske inte lika hårt som utomhus, men vi valde ändå att sitta där ute och känna doften av landet.

Lasse snickrade klart det sista på taket, jag hjälpte honom att ta ner den stora ställningen och så frågade jag lite försiktigt "vill du ha kroppkakor till lunch", så som jag inte redan visste svaret.. Natruligtvis var ju även hundarna med för att kolla vad vi gjorde.
 
 

 

Det hade inte hunnit bli så mycket folk ännu inne i Löttorp, så vi satte oss att vänta tills de öppnade

   

Eftersom det alltid blir mycket folk just på torsdagarna så vill jag vara bland de första som stiger i i restaurangen.

 

Så låg de där de fina härligt runda kroppkakorna badande i grädde och snart satt jag gaffel och kniv i dessa.

 

Just denna dag var de bättre än på länge, har inte sett så mycket fläsk i deras kroppkakor förut.. men att äta fyra stycken klarar jag aldrig och brukar stoppa en eller två i en servett och ta med till hundarna, men denna dag blev det inget kvar på min tallrik   Ska väl erkänna att jag nog pinade i mig de sista två bara för att de var så goda..

Efter denna lunch stod magen i alla hörn och vi åkte hem och slappade i solen.

Gick upp en runda till Elisabeth och snackade litet.

Klockan fyra fick vi besök av Olgas bror Oliver         med familjen, de har alltid med sig en massa goda wienerbröd frän Böda konditori, fast jag säger att vi har fikabröd, men allt slinker ner.   Efter fikat ville barnen fotografera hundarna och den som blev mest fotograferad var nog vår lilla docka Sally   Sen blev det en del lek med hundarna och flera kort          

Klart att pappa Opus måste få mest uppvaktning av Olivers matte och husse och det gillade han.

     

Ett gruppfoto ville barnen ha, tyvärr fick inte Nemo Opus vara med för Oliver blir lite osäker och då tycker han om att visa det just för killarna, Qling klarar av detta och fattar nog inte varför Oliver morrar åt honom, men Opus kan bli sur på sin son och då kändes det säkrast att ta bort dessa från varandra.

 

Olga och Lycka tyckte nog att det blev lite varmt i solen och tog sig ett bad i deras balja

 

När de hade åkt så satte jag på en kastrull med färska rödettor som fick stå och koka när jag såg på Glamour, sen får vi se om vi orkar äta något efter både en stadig lunch och fikabröd.

Får se vad som händer med rödbettorna när de är klara, men troligen blir det en liten rödbetsallad med smulad fårost och kanske ett glas vin till detta denna soliga kväll.

Ha det bra

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards