Alla inlägg den 2 augusti 2013

Av Ia Hornesjö - 2 augusti 2013 10:11

Började dagen som vanligt med att hämta tidningen.. passade på att hälsa på de gulliga tjurarna och ta lite bilder.

 

Efter frukosten så packade Lasse släpet med skräp och så blev det en tur till återvinningen.

På hemvägen körde vi in och köpte lite bräder, Lasse måste ju ha något att göra nu när taket är klart.

 

När vi kom hem och Lasse började lasta av brädorna så tog jag min kamera och gjorde en rundvandring på tomten för att kolla vad det finns för växter kvar.

 

De vilda björnbären som jag normalt svär över eftersom dessa långa taggiga buskar breder ut sig på hela tomten kunde jag ändå inte motstå att fotografera nu är de fanns från blomma till bär.

 

Sen blev det ett par bilder på den enda blomma som är planterad och det är en liten ros. rönnbären är nu i stora oranga klassar och lyser så vackert i solen.

 

En och annan blomma finns det också

 

Dessa blommor finns i massor och men lyser även de vackert gula.

Efter denna fotovandring så satt jag mig ner med ett glas iste och bara njöt i solen.

Bara sitta hemma och inte göra någonting är inget som passar varken Lasse eller mig så vi tog en tur till Löttorps Camping för att spela ett parti äventyrsgolf på deras nyinvigda bana         Den var hur fin som helst och vilka underbara banor att gå på, kändes nästan om om vi befann oss i Florida.. När vi var klara där så blev det en tur till Löttorp   och det är ju fredag i dag så det blev ett  besök på bolaget och därefter måste bara Lasse in en sväng på Röda korset.

Väl hemma igen tog värmen överhand och Lasse la sig i sängen och vilade, själv la jag mig på madrassen i poolen och njöt av solen och värmen.

När Lasse hade tagit sin middagslur och kände sig redo så tog han itu med plankorna som ska bytas ut på altan.   Tyckte att han var värd ett glas cider och naturligtvis tyckte jag att jag var värd detsamma.

  Som vanligt var både Opus och Nemo med och kollade vad husse höll på med. Att hitta rätt bits var inte lätt, så han gick till boden för att hämta ytterliggare en ask, Opus hängde på, för inte får husse bara gå iväg tycker han.

 

Lasse satt sig på en stol nu för att leta efter en bits som skulle passa och klart att han hade en hjälpreda med sig.

Efter mitt TV-program Glamour så var det dags för mig att ställa mig vid grillen, Lasse hade tänt den men hade ingen lust denna kväll att grilla utan det blev helt och hållet min uppgift. 

 

Grillade entrecot, tomat och haulomi som var med tre peppar, härligt stark smak, Lasse ville ha Bea och jag tog vitlökssmör, men klart att det kunde ju Lasse inte heller låta bli. Till detta drack vi ett Rosé vin och sen blev det två sorter glass, med grädde och ytterliggare ett glas Rosé till detta


Nu är klockan 20.30 och vi är klara för dagen med att gå in och sätta oss framför TV:n och kanske hoppas att det finns något att se.

I morgon är en ny dag-

Ia

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards