Alla inlägg den 28 augusti 2019

Av Ia Hornesjö - 28 augusti 2019 07:14

 

Denna morgon var det ännu varmare redan klockan 6 än vad det brukar. Natten kändes ganska bra men timmarna blev få och gårdagens steg fick jag vara nöjd med.Så nu kunde dagen få börja efter att vi ätit vår frukost framför TV:n.

 

När klockan var 8 så var det redan 30 grader på tomten och vi insåg att det inte skulle bli så kul att stanna hemma denna dag så vi tog beslutet att åka till Kalmar och gå på Hansa City.

 

Märktes att hundarna helst ville vara inne så det kändes inte alls jobbigt att lämna dem några timmar inne i ett svalt hur när vi skulle åka iväg.

   

Så var vi då snart på väg till Kalmar och vägen dit var ganska så tom på bilar    

Även Ölandsbron var  det endast  några få bilar vi mötte som var på väg mot Öland.

   

Idag var det som alltid massor med folk på Hansa City och för en gång skull så var även vädret bra.  De senaste gånger vi har varit här har det både regnat och åskat.

Vi började med Gallerian och där var det först bara att gå runt, ingen av oss hade tänkt köpa något så det gick fort fram till Claes Olson som fick ett lite längre besök.

Eftersom vi hade ställt bilen mellan visa affärer så fick den stå kvar när vi styrde kosan mot Rusta, men innan vi var framme där så fick först Elgiganten en påhälsning och hade det inte bara varit 2 veckor kvar innan vi skulle åka hem så hade det nog blivit en ny spis. Fortsatte in på Hööks för att kolla, sedan en tur till Rusta och där handlade vi lite och sen in på Willys som är stor och fin och massor med extrapriser, men vi handlade bara lite coca cola.

Sen var det bara att hämta bilen och köra till en ny parkering för att ha närmare till de tre andra affärerna som skulle besökas.

Först in på Bauhus där Lasse alltid brukar hitta saker, men inget denna dag, sen en tur till Citygross bara för att ta oss en fika   och en macka innan vi fortsatte till Jula och där handlade Lasse en del, bland annat flera musfällor som ska sättas upp i kväll. Ett skärmtak ville Lasse ha och detta har han spånat på i flera år och just i dag bar det extrapris, fast jag var lite fundersam på om det skulle gå att sätta upp, men Lasse var envis och ville ha .

Sen tillbaka till Citygross för nu var det min tur att handla. Det gick ganska så fort och vi var snart på väg hem igen.


Lika tomt på bron var det på hemvägen

 


Inte många bilar under hela färden på ca 8 mil såg vi och den finaste var ute och finåkte med en äldre herre vid ratten.

 

När vi hade kommit hem så var det först och främst viktigt att släppa ut 5 glada hundar som säkert hade haft det jätteskönt i det svala huset.

Lasse började plocka ur bilen och ansåg direkt att jag hade haft rätt gällande skärmtaket, men hittade direkt en lösning och sa att det får följa med hem till Stockholm. Var han ska ha det där är ju en fråga, för vi har ju vår ytterdörr under tak, men det får lösa sig.

Lasse började direkt att måla lite och jag gjorde bara varsin liten Martini   med lite tilltugg och sedan satte jag mig i en stol och tog fram min ljudbok.

   

Även denna kväll blev det middag och idag längtade jag efter pasta så det fick bli en lätt rätt med just detta och det goda vinet vi fick at Kerstin när vi hämtade och körde henne till bussen.

 

Vädret var fortfarande väldigt varmt och även kvavt så att det skulle bli åska det kändes, men vi skulle i alla fall hinna med vår kvällspromenad med våra små Z:an. Träffade både labben Bruno och labben Zack och Z blev alldeles nipprig av detta möte.

Brevlådan var som vanligt tom och snart vände vi hemåt igen.

Tog oss ett parti kort innan klockan var 20,00 och Idol. Sen blev det som vanligt Himmelsdalen och ikväll lyckades jag se hela utan något avbrott fast det mullrade och blixtrade utanför fönstret.

Lasse satte ut två ny fällor i köket och denna kväll tog vi varken ost, kaviar eller kött som vi har gjort de andra kvällarna utan att få någon att fastna utan tog bara små smulor av chips, så det ska bli spännande att se i morgon bitti om det har lyckats.

Låg och lyssnade på både Karlavagnen och de höga knallarna från åskan, såg blixtarna som lyste upp hela rummet och kom på att det nog var lika bra att gå upp och dra ur sladdarna till både TV och dator.

Nu hade klockan passerat midnatt  och jag tänkte försöka att sova.

Ia

 

 

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards