Alla inlägg den 30 augusti 2019

Av Ia Hornesjö - 30 augusti 2019 08:25

       

Så var det fredag igen och idag fortsatte vi med att efter vår frukost fylla släpkärran med ännu mer kvistar och löv ovanpå den gamla soffan och vitrinskåpet för att sedan bege oss till återvinningen även denna dag.

      Så nu var det bara att säga farväl till soffan och skåpet.

Yra    låg som vanligt utsträckt i solen och solade sin vita mage

Denna dag var det nästan fullt kaos på återvinningen, det märks att sommaren snart är slut och att folk har kommit på att det är mycket som måste slängas innan vintern kommer.

 

Men innan vi åkte så hade jag hunnit med att laga till fyra gigantiska rullader som skulle få puttra länge för att bli riktigt möra 

De fylldes med bacon och fick sedan puttra på spisen i ett par timmar.

På vägen hem från återvinningen så blev det bara att göra en snabbvisit på Ica, det var inte mycket som behövdes handlas, men grädde till rulladerna var ett måste och det var detta som gjorde besöket i affären.

Klockan var nu 15,00 när jag fick för mig att gå in och göra något till oss att stoppa i magen, någon lunch hade vi ju som vanligt inte hunnit med.

      Hittade en halv chevre ost i kylen och denna fick bli varm i ugnen tillsammans med ett gott bröd och honung och till detta fick det även bli ett glas av kvällen tänkta rödvin.

Men Lasse var inte nöjd efter den smörgåsen utan gick in och hämtade en påse med peppar chips,   som vi satte i oss. Vi som aldrig i normala fall äter chips har de senaste dagarna satt i oss massor. Det började med att jag var sugen på ostbågar, men eftersom det var ett bra pris på Estrellas chips så köpte jag då 3 stora påsar med olika smaker och därtill även dipp och gräddfil.  Sen kom Emelie och Tobias med 2 andra påsar som de inte hade lust att ta med sig hem, men dessa har vi i alla fall inte påbörjat ännu, men det kan nog tänkas att majschipsen kommer att ätas upp i morgon kväll till kortspelet..

Lite besviken kände jag mig för de som hade varit i Tyskarnas hus hade redan efter bara 2 nätter lämnat huset och våra nya grannar syntes inte heller till, men jag hoppade att de skulle komma innan kvällen, vilket de inte gjorde.  

La mig i solstolen och läste i 1,5 timme och då var klockan 17.30 och jag hade inte skalat potatisen ännu.  Men detta var snabbt gjort ute i den fortsatta fina kvällen.

Lasse undrade om vi skulle ta vår promenad innan middagen men jag visste redan innan vi ätit är jag skulle behöva en promenad efter middag med både kött, sås och potatis.

    Gott blev det och även hundarna var med som vanligt.  Zlatan blir mer och mer lik sin morbror Nemo till sättet och att tigga som han    gör att Lasse inte kan motstå honom och det har han lärt sig fort .. även de andra hundarna gillar vår mat och att få fördiska våra tallrikar    är ett måste.

   

Efter denna bastanta mat blev det i alla fall en skön promenad som även denna kväll fick bli till brevlådan som var tom.

När vi kom tillbaka var det sköna 22 grader varmt och ingen direkt sol kvar på himlen.

Vi satte och att spela lite kort tills det var tid att gå in och kolla på Fångarna på fortet.

Så var denna dag slut och jag lovar att det är svart i skogen, den enda ljuspunkt man kan se är våra solscellslampor som lyser lite varstans. 

 

I morgon är det lördag och jag hoppas se att våra grannar kommer till huset så vi kan få se lite ljussken från deras hus.

 

Ia

 

Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards