Alla inlägg den 26 augusti 2019

Av Ia Hornesjö - 26 augusti 2019 23:45

Så var det måndag igen och det känns att vi nu är inne på slutet av vår sommarvistelse. Fast ännu ska jag inte klaga för sommaren visar sig nästan som bäst nu och det är faktiskt mer än 14 dagar kvar.

Det som är jobbigast nu är att det är så mörka kvällar och så ensamt i  skogen, inte en enda granne finns det under veckorna, men de nya i huset ovanför kommer i alla fall fortfarande fredag till söndag.

     

Gårdagens steg blev få men ganska så jobbiga i sanden på stranden, sov tiden blev väl ungerfär som den brukar.

Dagen började med att jag tog upp Qling på trimbordet och började tovutredning som heter duga. Dessa spontana bad och allt rullande i jorden hade gjort att det nu var värre än någonsin och precis lika dant som jag hade haft det med Olga för några dagar sedan.  Började sakta och lugnt med att utreda varje tova, alla dessa separerades för att jag skulle kunna komma åt ordentligt och få bort så mycket som möjligt innan jag kunde ta honom till badet.

 

Efter detta så blev det lite mer utredning innan husse fick ta över honom för torkning och urborstning innan jag kunde få fortsätta med lite fintrimning.

Han är i alla fall duktig på bordet och var snäll alla de timmar detta tog.

Helst skulle jag ha velat åka till stranden idag och bara få sätta mig i en stol och lyssna på en bok och kanske även ta mig ett dopp, men tyvärr är det inget jag tycker är kul att göra ensam och att få med Lasse till stranden är svårt.

Tog i stället en svängt upp till kroken

 

Att sommarens semestrar är slut syns tydligt på vägen. Mötte inte en enda bil på vägen mellan Löttorp och Byxelkrok.

Handlade lite på vägen hem först på Böda sågen och sedan på Ica i Löttorp innan vi åkte hem och fick besök av Tobias och Emelie som idag skulle lämna ön för att börja jobba igen på torsdag.

Som vanligt blev det glada hundar när de kom och vi satte oss ner ett par timmar och snackade och fikade och hade som vanligt trevligt med dem.

Dagen hade gott fort och snart vankades det middag som jag hade tänkt göra på grillen.

 

Grillade kycklingvingar som jag gillar och även ett par korvar som Lasse uppskattar mer än kycklingen.  Vi hade så mycket chips hemma som vi hade köpt för att ha en roligt kväll med några grannar, men som inte hade hunnits med, så lika bra att öppna

en påse och använda som potatis.  Lite gräddfil med krydda till så blev detta en annorlunda men ganska så god middag.  Lasse satte sig i soffan och lekte med sin kamera innan vi tog oss ut på vår kvällspromenad

    tillsammans med de två små huliganerna.

 

Sen  blev det som vanligt lite kortspel och då fortsatte vi även med chipsen som var kvar

tillsammans med lite dipp och vitt vin.

Ja varför inte, detta är ju sommarmat och förekommer aldrig under vinterhalvåret hemma hos oss. Naturligtvis menar jag chips och dipp, för vin gillar vi och dricker året om.

 

Kvällen framför TV:n blev som vanligt att jag somnade i soffan och vaknade till vid 22-tiden och hade då bara det vanliga att göra innan jag ältade sängen.

 

I morgon är det tisdag och äntligen morgonpromenad för att hämta tidningen.

 

God natt

Ia

 

Av Ia Hornesjö - 26 augusti 2019 07:57

     

Morgonen började tidigt. Vi hade lovat att Lasse skulle köra in Kerstin till bussen klockan 07,00 på söndagsmorgonen och som alltid är han då klar mycket tidigare än vad han behöver.

Meningen var att jag skulle göra frukost medan han körde in till byn, men dimman var så tät denna morgon att Lasse inte ville åka ensam utan bad mig att följa med. Tog en kopp kaffe innan vi åkte i alla fall.

Hade precis kommit ut på Byrumsvägen när en mamma rådjur med sin lilla kalv klev fram nästan mitt framför vår bil, tur att Lasse alltid kör i lagom takt.

Hann sitta och prata lite med Kerstin i bilen innan bussen visade sig.

 

Smög hemåt i den tjocka dimman. Hundarna var hungriga så jag gav dem mat innan vår frukost denna morgon      och som vanligt måste Z:as skål undersökas av Zlatan.

  Efter vår frukost så  började Lasse med taket.

   

Själv gick jag runt och kollade på de dimmfyllda växterna och lite annat        innan jag satte igång med att tömma både hundarnas och barnens pooler        Det är ju rätt  rätt tidsödande och eftersom hundarna nu inte ska få bada i pool innan utställningen så kändes det bra att få börja redan idag.

Efter ett antal timmar ute på tomten i   tryckande värme tillsammans med lekande hundar          som även hade hittat de jag tagit ur barnpoolen, klart att det måste bitas sönder.

 

Nu var det i alla fall dax att lämna tomten för ett par timmar och vi bestämde oss för att åka ner till Byrum och bara ta det lugnt, men ingen hund skulle få följa med, det var i alla fall vår tanke, men .Qling är ju smart och gömmer sig tills bilen sätts igång och då kommer han med full fart och ska vara med.  Så så fick det bli.

        När vi vandrat runt ett tag på stranden så tog vi bilen för att åka så långt det går för att kolla om det fanns något nytt som vi inte sett detta år.   På vägen dit så såg vi Riitta och Lasses bil och bestämde oss för att ta en tur ner på stranden igen och hälsa på dem.

Det blev nog någon timme där      tillsammans med dem. Lilla Siri ville inte hälsa på Qling och tyckte nog att han var ganska så taskig när ville ha hennes leksak och få apportera den i vattnet.

 

När vi kom hem så var vi lite sugna på något att stoppa i magen, det var ju snart middagsdax och vi hade inte ätit något på hela dagen efter frukosten. Så medan jag lagade vår middag så bjöd jag Lasse på ett glas vin och en liten macka med jag skötte både grill och det som skulle göras inne.

och      Det fick bli det jag tagit fram ur frysen på morgonen, en god fläskkotlett och pommes.

Satt ute och spelade lite kort på kvällen som var ljum och fin.

När klockan var 21.00 och vi skulle kolla på TV så var det sådana störningar att det bara inte gick. Provade med de få kanaler som vi har med samma sak på varje kanal, så bara att bestämma oss för att rigga musfällor och gå till sängs för att på Karlavagnen.

Sova gick bara inte i denna varma stuga och jag gjorde alla försök för att få lite kyla men inget fungerade.  

Får väl se när jag somnar.

Ia


Presentation


Öland i mitt hjärta

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Besök

Välkommen till Öland

Här blir jag glad om du skriver några rader och berättar vad du tycker om ditt besök här på sidan.


Ovido - Quiz & Flashcards